Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Την Πέμπτη 19/01/2023 ο Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Π.Ε Φλώρινας

Τον κ. Υπουργό συνόδευαν ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Φλώρινας κ. Σωτήριος Βόσδου Σωτήριος, ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας κ. Νίκος Ευαγγέλου και στελέχη της ΔΕΕΠ Φλώρινας.

Ο κ. Υπουργός επισκέφτηκε αρχικά τα γραφεία της ΔΕΕΠ  όπου και συζήτησε με τον Πρόεδρο και τα μέλη  για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο  Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη  στο δημαρχείο  και στη συνέχεια μετέβηκε στην Π.Ε Φλώρινας όπου συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας  κ. Γιώργου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη  Φλώρινας κ. Σωτήρη Βόσδου,  περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.  Ακόμα ο κ. Υφυπουργός επισκέφτηκε την Διεύθυνση Δασών της Π.Ε Φλώρινας ,  τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο και τον δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη.

  Κατά την διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Υφυπουργός συμμετείχε σε τέσσερις ανοιχτές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αμύνταιο, Φλώρινα, Σιταριά και Βεύη. Στην Βεύη και στην Σιταριά το κλιμάκιο υποδέχτηκαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων κα. Ζωή Τσακμάκη και κ. Δημήτρης Κυριακού. Στις συσκέψεις συμμετείχαν ακόμα η Προϊσταμένη του Τμήματος Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας κα. Μαρία Τσιατούρα , η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας κα. Σοφία Γλούφτση, εκπρόσωποι των δασικών συνεταιρισμών,  θεσμικοί φορείς , πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και ιδιώτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με δασικές, εκχερσωμένες  και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Τόσο ο κ. Υφυπουργός όσο και ο κ. Βουλευτής ευχαρίστησαν  τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους και άκουσαν  με μεγάλη προσοχή  τα θέματα που τους απασχολούσαν. Ο κ. Αμυράς πολύ αναλυτικά αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν σημειωθεί με την ψήφιση νομοσχεδίων για τους δασικούς χάρτες που επιλύουν προβλήματα δεκαετιών στους κατόχους αυτών των εκτάσεων. Παράλληλα παρουσίασε μια σειρά δράσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος  που στόχο έχουν την διευκόλυνση των πολιτών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος ενώ  έκλεισε με την δέσμευση  ότι θα διατεθούν σημαντικά κονδύλια για την επισκευή και διάνοιξη αγροτικών και δασικών δρόμων στην Π.Ε Φλώρινας και σύντομα επίσης θα κατατεθεί τροπολογία στην Βουλή με την οποία θα διευκρινίζεται ό τρόπος χορήγησης των καυσόξυλων στον οποίο θα δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των ατομικών αναγκών.  

Από την πλευρά του ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για την παρουσία του στην Φλώρινα  και για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας τους. Ακόμα ο κ. Αντωνιάδης εξήρε το έργο του κ. Αμυρά στο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και επισήμανε την αποτελεσματικότητα και την εξυπηρέτηση που χαρακτηρίζει την συνεργασία τους και την λειτουργία του ΥΠΕΝ.

Παράλληλα ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των δασικών συνεταιρισμών, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων  και τους πολίτες,  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιδίου και της ΔΕΕΠ Φλώρινας και με την παρουσία τους βοήθησαν στο να διεξαχθεί ένας γόνιμος διάλογος, που βοήθησε στη κατανόηση του  νόμου για τις δασικές, εκχερσωμένες και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Τέλος ο κ. βουλευτής ανέφερε πως οι επισκέψεις Υπουργών  και αξιωματούχων της Κυβέρνησης στο νομό θα συνεχιστούν .