Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Έναρξη Επιμορφωτικού Προγράμματος για τους εκπαιδευτικούς Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο


 

Ξεκίνησε, στις αρχές Νοεμβρίου, το επιμορφωτικό πρόγραμμα “ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ Γ2/ΞΓ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:   Σύγχρονες Προσεγγίσεις και Καινοτόμες Διδακτικές», το οποίο ένωσε εκπαιδευτικούς ελληνικής γλώσσας από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ σε συνεργασία με Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη των ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ του Βουκουρεστίου, των Βρυξελλών του Γιοχάνεσμπουργκ, του Καϊρου, της Κορυτσάς, της Κωνσταντινούπολης, του Λονδίνου, της Μελβούρνης ,του Μονάχου, του Ντίσελντορφ και  της Ν. Υορκης.

 Μέσα από το πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει τρεις μήνες, θα επιμορφωθούν 300 εκπαιδευτικοί της ελληνικής γλώσσας  από κάθε γωνιά της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, από κάθε γωνιά του απανταχού Ελληνισμού.

Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση, καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης αλλά και Πρόεδρος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, καθηγητής Γεώργιος Ιορδανίδης. Χαιρετισμό, επίσης, απεύθυναν ο Δρ. Γεώργιος Βλάχος από το Συντονιστικό Γραφείο του Γιοχάνεσμπουργκ, και ο κ Παναγιώτης Πασσάς, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ. 

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ελένη Γρίβα, Συντονίστρια του επιμορφωτικού προγράμματος, παρουσίασε τη δομή, το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο του προγράμματος, ενώ οι επιμορφωτές Δρ. Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, Δρ. Ελένη Κοροσίδου, Δρ. Ιωάννα Καϊάφα, Δρ. Σουκαλοπούλου και κ. Σπύρος Μπούρας ανέπτυξαν το περιεχόμενο των θεματικών εκπαιδευτικών ενοτήτων που στοχεύουν στην εξάσκηση των εκπαιδευτικών σε σύγχρονες μεθόδους για τη διδασκαλία των γλωσσικών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων διαπολιτισμικής επικοινωνίας.