Το βασικό αντιοξειδωτικό
συστατικό του κόκκινου κρασιού είναι η ρεσβερατρόλη, μία χημική ουσία που
βρίσκεται στο δέρμα των κόκκινων σταφυλιών.
Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι η ρεσβερατρόλη που υπάρχει σε αφθονία στο κόκκινο κρασί βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, μειώνει την πίεση και τη χοληστερίνη. Μία πρόσφατη γαλλική έρευνα όμως, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Cell" έδειξε ότι η ρεσβερατρόλη βοηθά και στην ενδυνάμωση των μυών αυξάνοντας την ενέργεια που παράγουν τα μιτοχόνδρια των κυττάρων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το
κόκκινο κρασί είναι ιδανικό για την αύξηση της επίδοσης των αθλητών, ενισχύει
την οστική πυκνότητα και προλαμβάνει την οστεοπόρωση που δημιουργείται εξαιτίας
της ηλικίας. Τέλος, η ρεσβερατρόλη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και
προλαμβάνει τις κράμπες των μυών.
ΠΗΓΗ: myfit.gr