Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Πώς να τον απορρίψετε χωρίς να τον πληγώσετε


 

Αν κάποιος φίλος, συνάδελφος ή γνωστός σας πολιορκεί ερωτικά αλλά εσείς δε νιώθετε το ίδιο, μπορεί να αισθάνεστε άβολα να τον απορρίψετε. Είτε πρόκειται για έναν φίλο που τον ξέρετε χρόνια είτε για ένα άτομο από το φιλικό σας περιβάλλον, είναι πιθανό να φοβάστε ότι θα νιώθετε αμήχανα όταν συναντιέστε. Από την άλλη όμως δεν μπορείτε να πιέσετε τον εαυτό σας να ενδώσει σε κάποιον που δεν σας αρέσει μόνο και μόνο για να το κάνετε πιο εύκολο. Ακολούθηστε τις παρακάτω συμβουλές για να πείτε το «όχι» χωρίς να γίνετε η (υπερβολικά) κακιά της υπόθεσης!


Αξιολογήστε τη σχέση
Πριν αρνηθείτε να βγείτε ραντεβού μαζί του, κάντε ένα βήμα πίσω κι εξετάστε την κατάσταση. Αν είστε 50/50 σεκφτείτε μήπως πρέπει να δώσετε μία ευκαιρία γιατί ποτέ δεν ξέρετε από που μπορεί να ξεκινήσει μια σχέση. Ρωτάτε τον εαυτό σας αν θα μπορούσατε να δείτε αυτό το άτομο ερωτικά κι αν είναι ο τύπος που ψάχνετε.
Μην χρονοτριβείτε
Δεν είναι ευγενικό να καθυστερείτε να απαντήσετε σε κάποιον και είναι ακόμα μεγαλύτερη αγένεια όταν είναι φίλος σας. Όποια κι αν είναι η απάντησή σας οφείλετε να τη δώσετε άμεσα και να μην τον κάνετε να σας περιμένει για μέρες. Έτσι δείχνετε ότι σέβεστε τα συναίσθήματά του.
Διαλέξτε το σωστό μέσο επικοινωνίας
Αν πρόκειται για κάποιο φίλο που σας έστειλε μήνυμα στο κινητό, μπορείτε να του απαντήσετε ανάλογα. Αν όμως πρόκειται για ένα συνάδελφο που σας έκανε μία πρόταση, μη στείλετε email σε καμία περίπτωση. Βρείτε το κουράγιο να τον αντιμετωπίσετε από κοντά, όποια κι αν είναι η απάντησή σας. Θα το εκτιμήσει σίγουρα και θα σας γλιτώσει από την αμηχανία να τον συναντήσετε λίγο μετά αφότου τον απορρίψατε με ένα email ή μήνυμα.
Έχετε την κατάλληλη συμπεριφορά μετά την απόρριψη
Η αλήθεια είναι ότι δεν θα δεχτεί την αρνητική απάντησή σαςμε χαρά και θα νιώθει κάπως πεσμένος. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μία φιλική στάση χωρίς υπερβολές, αφού αυτό θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα και μπορεί να νιώσει ότι τον λυπάστε. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζουν, οπότε φερθείτε φιλικά, με την ελπίδα ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Πηγή: joytv.gr