Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

3η συνεδρίαση από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας για την αντιπυρική περίοδο 2022

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας, η 3η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας για τη αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2022.

Κατά τη συνεδρίαση αξιολογήθηκε η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών που προκαλούνται από δασικές πυρκαγιές.

Επίσης, τονίσθηκε ηανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα αυτοπροστασίας σε περίπτωση εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, αλλά και των κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.

Στη συνεδρίαση που προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου συμμετείχαν επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Λιάσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας Ηλίας Μούλελης, ο Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας Δανιήλ Στεφανόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Βασίλειος Ζιώγου, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Αναστάσιος Αποστολίδης, ο Διοικητής Υποστήριξης της 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης Λεωνίδας Κατικαρίδης,ο Υποδιευθυντής  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Δημήτριος Δημόπουλος,ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φλώρινας Παντελής Πηλείδης, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας Παναγιώτης Παπαϊωάννου, ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Φλώρινας Αναστασία Κασκαμανίδου, ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Πρεσπών «ο Κότσιφας» Παντελής Σαμψωνίδης,ο Γραμματέας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας Παναγιώτης Κοϊδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας Χρήστος Όροβας, ο επικεφαλής εκμετάλλευσης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Πέτρος Παπασωτηρίου, η εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών Λητώ Παπαδοπούλου και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας, Χρήστος Μιχαήλ και Ορέστης Καπουλίτσας.