Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Ανακοίνωση εγγραφών - επανεγγραφών νηπίων σχολικού έτους 2022-2023 στους παιδικούς σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. – ΚΠΑΠΑ Δήμου Φλώρινας

Οι αιτήσεις για τις επανεγγραφές μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά υποβάλλονται στους παιδικούς σταθμούς στους οποίους είναι γραμμένα τα παιδιά τους από τις 9 /05/2022έως και 23/05/2022 από 9.00 π.μ. έως 1:30 μ.μ. καθημερινά.

Οι αιτήσεις για τις νέες εγγραφές μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά υποβάλλονται στα γραφεία της Δ/νσης του ΝΠΔΔ, Σ.Σ. Ιωαννίδη από τις 9 /05/2022έως και 23/05/2022 από 9.00 π.μ. έως 1:30 μ.μ. καθημερινά.

Στα Νηπιακά Τμήματα εγγράφονται παιδιά δημοτών και κατοίκων από 2,5 ετών, δηλαδή 30 μηνών έως την ηλικία που εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο.

Αίτηση που δε συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μένει εκτός διαδικασίας επιλογής.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ


(σύμφωνα με το ΦΕΚ 4249/5-12-2017)

Κατά την εγγραφή επιλέγονται τα παιδιά των εργαζόμενων γονέων, τα παιδιά των ανέργων και τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, προτιμώμενων εκείνων που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας για κοινωνικούς λόγους (όπως παιδιά ορφανά από δύο ή ένα γονέα, μονογονεϊκών οικογενειών, διαζευγμένων ή σε διάσταση γονέων, παιδιά γυναικών που φιλοξενούνται στο δίκτυο δομών κατά της βίας των γυναικών, παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με μέλη με σωματική ή πνευματική αναπηρία, πολυτέκνων οικογενειών κ.λπ.).

Οι άνεργες μητέρες και οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα να ενημερωθούν σχετικά με την ανακοίνωση για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr)

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα πλήρως εμβολιασμένα παιδιά που είναι σωματικά, πνευματικά και ψυχικά υγιή και αρτιμελή, απαγορευμένης απολύτως της εγγραφής παιδιών που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα. Παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές ή ψυχικές παθήσεις ή δεν είναι αρτιμελή, εγγράφονται στο Σταθμό εφόσον υπάρχει πιστοποιητικό ειδικού γιατρού Κρατικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Ασφαλιστικού Οργανισμού ότι τούτο είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας ιδιαίτερων προβλημάτων στη λειτουργία του σταθμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση ο σταθμός να έχει πληρότητα σε προσωπικό και το παιδί να μην εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς.

https://neaflorina.gr/2022/05/anakoinosi-eggrafon-epaneggrafon-nipion-scholikoy-etoys-2022-2023-stoys-paidikoys-stathmoys-toy-n-p-d-d-kpapa-dimoy-florinas/