Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΓΕΜΙΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΟ ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Το 14ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Πέρασε στην ιστορία σε ένα διήμερο ποδοσφαιρικής πανδαισίας που έκανε την πόλη μας επίκεντρο του παιδικού αθλητισμού της ευρύτερης περιοχής. Η διοργάνωση που ξεκίνησε το 2006 συνεχίστηκε μετά τα δύο χρόνια διακοπής λόγω του κορονοϊού. Στην 14η έκδοση του Τουρνουά πήραν μέρος 30 ομάδες με συνολικά 112 τμήματα και περισσότερα από 1600 παιδιά. Η έδρα του τουρνουά για πρώτη φορά φέτος ήταν το ΔΑΚ Φλώρινας, ένα γήπεδο που σύμφωνα με τις επισημάνσεις των φιλοξενούμενων αλλά και των τοπικών φίλων του αθλητισμού οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή μας έχει τεράστιες δυνατότητες για διοργάνωση ανάλογων δράσεων και γιατί όχι και μεγαλύτερων. Οι αγώνες για τις ηλικίες των Κ14 και Κ16 πραγματοποιήθηκαν στο γειτονικό γήπεδο της Καλλινίκης. ενώ ο αριθμός των αναμετρήσεων στο διήμερο των αγώνων έφτασε τους 195. Το βεβαρυμμένο πρόγραμμα των αναμετρήσεων κύλισε ομαλά χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις και μόνο η καταιγίδα το σαββατιάτικου απογεύματος ματαίωσε την τελευταία αγωνιστική   του απογευματινού προγράμματος.

Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Δήμο Φλώρινας, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου, την ΕΠΣ Φλώρινας, τους περισσότερους από 40 εθελοντές που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, τους γονείς των ποδοσφαιριστών, τους προπονητές και φυσικά τους νεαρούς αθλητές που έλαβαν μέρος. Η βοήθεια τους ήταν απαραίτητη και καταλυτική τόσο στη διεξαγωγή όσο και στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Οι αγώνες έληξαν με την ευχή όλων να μην υπάρξουν στο μέλλον προβλήματα που θα αναγκάσουν τον κόσμο να απέχει από τον αθλητισμό, τα ταξίδια και γενικότερα από την ανθρώπινη επαφή. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Μάιο του 2023 και την 15ο διοργάνωση όπου οι άνθρωποι του συλλόγου του ΠΑΣ Φλώρινα ετοιμάζουν ένα ακόμα μεγαλύτερο γεγονός.

Συμμετέχουσες ομάδες: ΠΑΟΚ, ΑΤΛΑΣ ΙΩΝΝΙΝΩΝ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ, ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΠΑΟΚ ΚΟΙΛΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΤΙΤΑΝ ΣΕΡΒΙΩΝ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕΤΟΣ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΑΕΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞ.ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, JOGABONITO, Α.Α. ΣΚΥΔΡΑΣ, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞ. ΑΡΣΕΝΙΟΥ, ΑΚ. ΠΟΔ. ΒΕΡΟΙΑΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ, ΑΕΤΟΙ ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, PELISTER, TOPGOAL, LG, TALENTBITOLA, FERPLEJOHRID, TOTALFOOTBALLRESEN, YOUNGBOYSKORCA, ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ.