Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ| Των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης ¨Ενότητα–Συνεργασία¨



ΕΡΩΤΗΣΗ| Των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης ¨Ενότητα–Συνεργασία¨ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ Νικόλαου &ΜΠΑΡΔΑΚΑ Π. Χρήστου για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιανουαρίου 2022

ΘΕΜΑ :¨Προμήθεια και εγκατάσταση συσκευών καθαρισμού αέρα στις τάξεις των σχολικών μονάδων του Δήμου Φλώρινας.¨

ΠΡΟΣ :Τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη

ΚΟΙΝ : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Μιχαήλ Χάτζιο

Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (μέσω του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας)

 - Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

- Η διαμορφωθείσα κατάσταση στις σχολικές μονάδες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού επιβάλει, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, τον συστηματικό αερισμό των τάξεων προκειμένου να ανανεώνεται ο αέρας και να αποφεύγεται η μετάδοση της νόσου.

- Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή μας, όπου για μακρύ χρονικό διάστημα οι θερμοκρασίες είναιαπό χαμηλές έως πολικές, δυσχεραίνουν την διαδικασία αερισμού καθώς το άνοιγμα των παραθύρων σχεδόν αυτομάτως μειώνει δραστικά την θερμοκρασία εντός της αιθούσης και απαιτείται για την επαναφορά τις σε συνθήκες μαθήματος αρκετός χρόνος και μεγάλο κόστος.

- Η πρακτική που ακολουθείται από ΟΤΑ, Πανεπιστήμια και  ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης είναι η εγκατάσταση μηχανημάτων καθαρισμού αέρα κυρίως σε περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτός ο συνεχής αερισμός των αιθουσών.

- Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου ότι ο Δήμος Φλώρινας έλαβε έκτακτες επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από την πανδημία σας ερωτούμε :

αν είναι στις προθέσεις σας να προχωρήσετε άμεσα στην σχετική μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων καθαρισμού αέρα για την εξουδετέρωση ιών και μικροβίων σε όλες τις τάξεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλότερη, κυρίως όμως η ασφαλέστερη λειτουργιά τους.

Με εκτίμηση,

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ Νικόλαος &ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ Π. Χρήστος

Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Φλώρινας