Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Πράγματα που κάνεις λάθος και ξοδεύεις παραπάνω| Και όμως περισσεύουν χρήματα...

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Είναι καιρός για να ξοδεύεις παραπάνω από όσο θα μπορούσες με μικρές έξυπνες κινήσεις; Σαν να σε βλέπω, είμαι σίγουρος πως απάντησες όχι.

Παρακάτω θα δούμε εύκολες λύσεις για να κάνεις οικονομία και να ξοδέψεις όπου αλλού θες τα χρήματα που θα δεις να περισσεύουν...

Βάζεις πλυντήριο μισογεμάτο

Μη βιάζεσαι να πλύνεις το αγαπημένο σου μπλουζάκι, είμαι σίγουρος έχεις και άλλα να βάλεις. Η κακή συνήθεια που έχουμε όλοι να βάζουμε πλυντήριο με πολύ λίγα ρούχα μας επιβαρύνει στον οικιακό προυπολογισμό, τόσο στο ρεύμα, όσο και στα απορρυπαντικά.

Φορτίζεις όλη νύχτα το κινητό σου

Θα σε πάω ένα βημά παρακάτω. Γιατί δεν φορτίζεις το κινητό σου στο χώρο εργασίας σου; Αλλά ας επιστρέψουμε στο ότι δεν αφαιρείς ποτέ τον φορτιστή από τη πρίζα. Εκτός του ότι ο λογαριασμός της ΔΕΗ ανεβαίνει, καταστρέφεις και τη μπαταρία σου.

Αργείς να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου

Αν το κάνεις από έλλιψη χρημάτων,κανείς δεν θα σου πει τίποτα, αν το κάνεις από αμέλεια όμως, θα έχεις καταλάβει ότι πληρώνει πολλά περισσότερα σε τόκους και προσαυξήσεις.

Ξεχνάς τον θερμοσίφωνα

Το κάνουμε όλοι, αλλά αν ήξερες πόσο πολύ καίει ο θερμοσίφωνας σίγουρα θα έβαζες υπενθύμιση στο κινητό σου...Σβήσε το θερμοσίφωνα εγκαίρως

Βάζεις ζεστή τη κατσαρόλα στο ψυγείο

Ξέρω βιάζεσαι να συμμαζέψεις και να αράξεις στο καναπέ. Αλλά κάθε φορά που μπαίνει κάτι ζεστό στο ψυγείο, η θερμοκρασία αυξάνεται και το ψυγείο καίει περισσότερο ρεύμα για να επαναφέρει τη σωστή θερμοκρασία.

www.e-daily.gr