Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Πώς θα έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες από το σύντροφο

Μπορεί να είσαστε χρόνια μαζί και να σας δένουν πολλά, αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι οι προσδοκίες που έχετε από το σύντροφό σας είναι ρεαλιστικές:

Αν ξέρετε ότι έχει ένα συγκεκριμένο ελάττωμα από την εποχή ακόμα που τον γνωρίσατε και δεν το έχει διαχειριστεί μετά από τόσα χρόνια γάμου, είναι ανεδαφικό να περιμένετε να αλλάξει.

Μεγαλύτερο ακόμα λάθος από μέρους σας είναι να θεωρείτε ότι μέσα από πίεση και τσακωμούς κάτι θα γίνει. Δοκιμάστε αν θέλετε να κάνετε μια και τελευταία ήρεμη συζήτηση για κάτι που σας ενοχλεί από το χαρακτήρα του και αν εισπράξετε αρνητισμό ή δε δείτε αποτελέσματα συν τω χρόνω,

αποδεχθείτε την κατάσταση.

Όταν αφήνετε το συναίσθημα να σας κυριεύσει και δε σκέπτεστε λογικά στο κομμάτι των προσδοκιών από το σύντροφό σας, νομοτελειακά θα οδηγηθείτε σε λάθος διαχείριση μιας κατάστασης.

Μη συγκρίνετε τη δική σας σχέση με άλλη γιατί η καθεμιά είναι μοναδική. Κατ'επέκταση ένας άντρας έχει συγκεκριμένα θετικά και αρνητικά και ένας άλλος κάποια άλλα. Αν ασυνείδητα μπείτε σε τέτοια λογική, θα αποδειχθεί ότι έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Μέσα από τη συνεχή προσπάθεια και τις συζητήσεις λύνονται τα μεταξύ προβλήματα και εν τέλει καλλιεργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες.

Αποδεχθείτε ότι ορισμένα πράγματα αλλάζουν με τα χρόνια και μην αναπολείτε το παρελθόν γιατί μόνο απογοήτευση θα νιώσετε.

Ο συμβιβασμός σε κάποια πράγματα είναι απαραίτητος. Και να είσαστε σίγουρη ότι και ο σύντροφός σας θα κάνει συμβιβασμούς σε κάποια άλλα μαζί σας.

Μην έχετε την απαίτηση να «διαβάζει» το μυαλό σας κάθε ώρα και στιγμή κι ας είσαστε μαζί χρόνια. Κάποιες φορές είναι απαραίτητο να του λέτε ευθέως αυτό που σας βασανίζει.

Πηγή: mother.gr