Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Πώς καθαρίζουμε το πλυντήριο ρούχων| Ελευθερία Ιωαννίδου

Το πλυντήριο ρούχων είναι πολύτιμη οικιακή συσκευή, ειδικά για οικογένειες. Όσοι έχουν παιδιά ξέρουν πως το πλυντήριο δεν παύει να λειτουργεί σχεδόν ποτέ, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να "μαζεύει" άλατα, μούχλα και άλλους ρύπους. Όσο σημαντικό είναι να καθαρίζει τα ρούχα σας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να διατηρείται καθαρό και το ίδιο το πλυντήριο, τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για την πιο ασφαλή του λειτουργία. Δείτε, λοιπόν, πώς θα καθαρίσετε όλα τα μέρη του με έξυπνους και εύκολους τρόπους.

Κάδος πλυντηρίου

Για τον κάδο, επιλέξτε ένα πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία, βάλτε στην ειδική θήκη απορρυπαντικό και θέστε το πλυντήριο σε λειτουργία. Με τον τρόπο αυτό θα σκοτωθούν όλα τα μικρόβια που μπορεί να έχουν μαζευτεί.

Μπορείτε επίσης να βάλετε στην θέση του απορρυπαντικού δύο φλιτζάνια ξύδι και να θέσετε το πλυντήριο στην θερμότερη λειτουργία του, ώστε να απομακρύνετε οσμές που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του. Εναλλακτικά, βουτήξτε ένα πανάκι σε λευκό ξύδι και περάστε την επιφάνεια του κάδου με αυτό. Aφήστε το ξύδι να δράσει για μερικά λεπτά και τρίψτε με το πανάκι. Βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του ξυδιού. 

Ανα δύο μήνες, μπορείτε να βάζετε στον κάδο πλυντηρίου, μαγειρική σόδα και να το θέτετε σε λειτουργία. Η σόδα θα αφαιρέσει τα άλατα από τον κάδο πλυντηρίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να διαλύσετε 4 κουταλιές μαγειρική σόδα σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Εμποτίστε ένα πανάκι με το διάλυμα αυτό και σκουπίστε καλά την εσωτερική επιφάνεια του πλυντηρίου. Κλείστε την πόρτα και βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει στο πρόγραμμα με το ξέβγαλμα, για να καθαριστεί από την σόδα. 

Θήκες πλύσης 

Για τις θήκες πλύσης σας (απορρυπαντικό και μαλακτικό) χρησιμοποιήστε έναν κουβά με ζεστό νερό. Αφού τις βγάλετε και τις αφήσετε μέσα στον κουβά για λίγη ώρα, αφήστε τις έπειτα να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια ψεκάστε τις με καθαριστικό σπρέι και ξεπλύνετέ τις για ακόμα μια φορά. 

Κάτω από το πλυντήριο

Σκουπίστε καλά κάτω από το πλυντήριο με ηλεκτρική σκούπα. Η σκόνη και τα χνούδια κάτω από τη συσκευή σας μπορεί να είναι υπεύθυνα για πιθανά βραχυκυκλώματα, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε και αυτή την περιοχή και να την διατηρείτε καθαρή. 

Κάποιες επιπρόσθετες συμβουλές

-Για να αποτρέπετε πιθανή κακοσμία μπορείτε να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου σας ελαφρώς ανοιχτή.

-Μην ξεχνάτε να πλύνετε και το φίλτρο του πλυντηρίου μαζί με τις θήκες.

-Να καθαρίζετε, έπειτα από κάθε πλύση, το λάστιχο του κάδου με ένα πανί, καθώς εκεί συγκεντρώνονται πολλά βρώμικα υπολείμματα.

ΠΗΓΗ: mama365.gr