Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Έρχεται το τέλος και του φυσικού αερίου (τι θα κάνει η Φλώρινα;)

Έρχεται το τέλος και του φυσικού αερίου

-«Το «πάγωμα» της χρηματοδότησης έργων φυσικού αερίου με την παράλληλη ενίσχυση της χρήσης υδρογόνου, την δέσμευση εκπομπών CO2 αλλά και την αποθήκευση ενέργειας χωρίς όμως το κόστος να μετακυληθεί στους καταναλωτές αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το αειφόρο και ενεργειακά αποδοτικό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό ορίζουν οι νέοι επικαιροποιημένοι κανόνες που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επιλογή των ενεργειακών έργων που θα χρηματοδοτηθούν αποσκοπούν σε βιώσιμες διασυνοριακές υποδομές, ευθυγραμμισμένες με την Πράσινη Συμφωνία

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 25.11.21

-Με δεδομένο τα παραπάνω στο άρθρο της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  στην πρώτη σειρά φαίνεται το «πάγωμα» της χρηματοδότησης έργων φυσικού αερίου με την παράλληλη ενίσχυση της χρήσης υδρογόνου.

-Στις 29 Οκτωβρίου ο κ. Δήμαρχος Φλώρινας ενημέρωσε τα Μ.Μ.Ε για το φυσικό αέριο λέγοντας: Ο δήμος θα επωμιστεί το κόστος του 100% επιχορήγηση της εσωτερικής εγκατάστασης των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου είναι ένα έργο ύψους 20 εκ. ευρώ, το οποίο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση καυστήρα, λέβητα, σωληνογραμμής φυσικού αερίου, συστήματος απαγωγής καυσαερίων, υλικών, εξαρτημάτων, αυτοματισμών εγκατάστασης και σύνδεσης και εργασίες εσωτερικής εγκατάστασης.»

- Το ερώτημα της εφημερίδας είναι: ο κ. δήμαρχος θα μπορεί πλέον να συνεχίσει το έργο - πρόγραμμα της επένδυσης ύψους 20 εκ. ευρώ σύμφωνα με όσα προανήγγελλε προ τριών εβδομάδων με περίσσια περηφάνια ή θα το διακόψει;.-