Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Nissan |Τι συμβολίζουν τα σήματα των αυτοκίνητων| Η ιστορία τους!

Τα αυτοκίνητα Nissan τις πρώτες δεκαετίες στόχευαν στις πωλήσεις μόνο εντός Ιαπωνίας, οπότε απλά η λέξη της εταιρείας ήταν αρκετή. Από το 1984 που αποσπάστηκε το κομμάτι της Datsun, που μέχρι τότε είχε δημιουργήσει έναν μεγάλο μύθο άλλαξαν τα πράγματα και η ιαπωνική εταιρεία το 1988 θέλησε να κάνει μια νέα πορεία. Το σήμα αποκτά γκρι και ασημένιες λεπτομέρειες αντικαθιστώντας το μπλε-κόκκινο που ήταν απόρροια της συνεργασίας της με την Datsun. 

Το 1990 επανέρχεται το ορθογώνιο και ο κύκλος σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις. To 1999 η Nissan περνάει στα χέρια της Renault και αλλάζουν τα πράγματα. Η τελευταία αναβάθμιση του σήματος γίνεται το 2012, όπου αποκτά περισσότερη γυαλάδα και γκρι τόνους.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο σήμα της Datsun που έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρία ιδρύθηκε το 1931. Tο όνομα "Datson" επιλέχθηκε από τα επώνυμα των 3 συνεργατών - Kenjiro Den, Rokuro Aoyama, Meitaro Takeuchi. Μετά από 3 χρόνια, την εταιρία ανέλαβε η Nissan. Σύντομα απώλεσε την κατάληξη son που σήμαινε "γιος" σε sun που είχε μία πιο θετική χροιά. Το σύμβολο αρκετά απλό και λιτό, καθώς περιλάμβανε μπλε ορθογώνιο σχήμα πάνω από έναν κόκκινο κύκλο, με το όνομα της εταιρίας να αναγράφεται μέσα στο ορθογώνιο. Το κόκκινο χρώμα λέγεται ότι επιλέχθηκε παίρνοντας το χρώμα της σημαίας της Ιαπωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αν σας άρεσε μπορείτε να το μοιραστείτε στα social media κάνοντας «κλικ» σε ένα από τα εικονίδια (κοινή χρήση) της επιλογής σας.