Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson: Τι θα κάνει η Ελλάδα – Σταματάει στις ΗΠΑ – Αρχίζει έρευνα η ΕΕ

Με φόντο την προσωρινή παύση στη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), λόγω πιθανού συσχετισμού με έξι περιστατικά θρομβώσεων, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, αλλά και της έρευνας για το ίδιο θέμα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), γίνονται πλέον οι παραδόσεις της πρώτης παρτίδας του συγκεκριμένου – και πολυαναμενόμενου μονοδοσικού- εμβολίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα παραλαμβάνει σήμερα 33.600 δόσεις – από τις 70.000 που περιελάμβανε η συμφωνία για τον Απρίλιο. Ωστόσο η απάντηση στο ερώτημα που ανακύπτει πλέον, δηλαδή αν ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, από την ερχόμενη Δευτέρα στους πολίτες της χώρας μας, όπως ανέφερε προχθές κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο γενικός γραμματέας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, δεν είναι πια δεδομένη.

https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-johnson-johnson-%CE%A4%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5/

Διαβάστε περισσότερα εδώ>>

Αν σας άρεσε μπορείτε να το μοιραστείτε στα social media κάνοντας «κλικ» σε ένα από τα εικονίδια (κοινή χρήση) της επιλογής σας.