Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Π. Πέρκα: «H σκανδαλώδης σύμβαση της ΝΔ με την εταιρία Ελληνικός Χρυσός δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ»

Ομιλία της Βουλευτή Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πέτης Πέρκα στην πρώτη επιτροπή της Βουλής για την κύρωση της σύμβασης με την εταιρία  Ελληνικός Χρυσός

Π. Πέρκα: «H σκανδαλώδης σύμβαση της ΝΔ με την εταιρία Ελληνικός Χρυσός δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ».

« Έρχεται η ζωή και δικαιώνει και επιβεβαιώνει αγώνες και προσπάθειες χρόνων, γιατί κ. Υπουργέ ήμουν υπεύθυνη για το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας -Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, σε ότι αφορά στην έγκριση  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.». Τότε λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη, βγάλαμε ένα πόρισμα απόλυτα τεκμηριωμένο επιστημονικά, σε ότι αφορά στα περιβαλλοντικά και όλη αυτή την αδειοδότηση. Υποστήκαμε προπηλακισμούς, καμένα λάστιχα και πολλά άλλα, από υπερασπιστές της εταιρίας. Θα τα αναλύσουμε όλα τα θέματα και στις επόμενες επιτροπές.

Θα ήθελα να σας προφυλάξω κ. Υπουργέ από ένα διαχρονικό σκάνδαλο. Σήμερα έρχεστε με την υπογραφή σας και το επιβεβαιώνετε, κάτι το οποίο θα σας ακολουθεί μια ζωή κ. Σκρέκα, και είναι κρίμα. Αποσύρετε το. Ακούστε λοιπόν. Μας παρουσιάζετε μια νέα σύμβαση που δεν είναι νέα σύμβαση, δεν στέκει αυτό, εξυπηρετεί όμως τις ανάγκες παράτασης, λόγω της λήξης της παλιάς παραχώρησης. Νομιμοποιείτε ένα διαχρονικό σκάνδαλο. Η υπόθεση των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική αποτελεί μια σύντομη αφήγηση, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τής αδιέξοδης, αντικοινωνικής και τελικά αντιαναπτυξιακής, πολιτικής κυβερνήσεων, που έδωσαν -στην κυριολεξία- γη και ύδωρ σε κάθε λογής επιχειρηματίες και επενδυτές και δεν διασφάλισαν στο ελάχιστο το δημόσιο συμφέρον, με τις συμβάσεις που υπέγραψαν και παρέλειψαν βεβαίως και την περιβαλλοντική συνιστώσα σε κάθε επιλογή.

Δείτε εδώ το video με όλη την ομιλία: https://youtu.be/TgDFRzT4YDA

Αν σας άρεσε μπορείτε να το μοιραστείτε στα social media κάνοντας «κλικ» σε ένα από τα εικονίδια (κοινή χρήση) της επιλογής σας.