Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Εντείνονται οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές από κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Εντείνονται οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές από μικτά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος η καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία προς όφελος των πολιτών.
Την λαϊκή  αγορά της Κοζάνης επισκέφτηκαν το Σαββάτου  23 Μαΐου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης  Γιώργος Βαβλιάρας και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διοίκησης  Παναγιώτα Γκατζαβέλη. Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες  συζήτησαν με τους παραγωγούς, εμπόρους και τους καταναλωτές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία στον τρόπο λειτουργιάς των λαϊκών αγορών.
Βούληση της Περιφερειακής Αρχής είναι να διασφαλίσει στους παραγωγούς και τους εμπόρους,  στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, αλλά  και σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας, την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργιά των λαϊκών αγορών, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 
Τέλος  η Περιφερειακή Αρχή το αμέσως  επόμενο χρονικό διάστημα, θα εντατικοποιήσει τους  υγειονομικούς ελέγχους στις λαϊκές αγορές, από  μικτά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών της .Στόχος των ελέγχων αφενός   η προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών και αφετέρου   να προλαμβάνει φαινόμενα αισχροκέρδειας και αθέμιτου ανταγωνισμού.