Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Κούρσα ΑΙΧΑΜ – Οδηγείται χωρίς δίπλωμα

-Πολλές φορές θα έχετε δει, ιδιαίτερα στα χωριά όπου συχνάζουμε για τις διακοπές μας, άτομα μεγάλης ηλικίας να κυκλοφορούν με «μηχανάκια» και συχνά με συνεπιβάτη τη γηραιά σύζυγο. Αυτό συμβαίνει επειδή αρκετοί δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης, διστάζουν στην ηλικία αυτή να το αποκτήσουν, ενώ παράλληλα η μετακίνηση στην επαρχία είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς τροχοφόρο. Έτσι καταλήγουν στη μοναδική εναπομένουσα λύση του δίκυκλου, με όλα τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται.
Σε άλλους πάλι έχουν πάρει το δίπλωμα, λόγω κάποιας παράβασης, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και προβληματίζονται εξ΄ ίσου ως προς τον τρόπο μετακίνησής τους.
-Λύση για όλους αυτούς προσφέρουν τα αυτοκινητάκια ΑΙΧΑΜ, που στη Γαλλία, Αυστρία και αλλού είναι αρκετά διαδεδομένα και κυκλοφορούν ως ΙΧ ή ενοικιαζόμενα (ειδικότερα για τη δεύτερη περίπτωση στέρησης διπλώματος).
Πρόκειται για οχήματα που επιτρέπεται να οδηγεί κάποιος χωρίς δίπλωμα οδήγησης ή σε κάποια κράτη, όπως και στην Ελλάδα με δίπλωμα μόνο μοτοποδηλάτου, δηλαδή ήδη από τα 16 χρόνια.
Άλλη μια λύση λοιπόν για τους γονείς, ώστε να ξεκινήσουν τα παιδιά τους, στα 16 τους, αλλά και μεγαλύτερα, με ένα όχημα χαμηλών ταχυτήτων, μειώνοντας έτσι τους κινδύνους του πρωτάρη οδηγού στο ελάχιστο.
neanika.com