Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Πώς θα δείξετε εμπιστοσύνη στο παιδί σας

Για να μεγαλώσει σωστά το παιδί σας και να γίνει ανεξάρτητο, βασική προϋπόθεση είναι να του δείξετε εμπιστοσύνη από μικρή ηλικία όταν και όπου πρέπει. Μάθετε λεπτομέρειες…
Να δίνετε συμβουλές στο παιδί σας όποτε χρειάζεται, όμως προσέξτε να μην το μεταχειρίζεστε σα… μαριονέτα. Μπορεί να μην έχει διαμορφωμένη προσωπικότητα, όμως είναι λάθος να λειτουργείτε υπερπροστατευτικά.
Επιτρέψτε του να παίρνει αποφάσεις ανεπηρέαστο σε κάποια απλά θέματα για να ανακαλύψει μόνο του το σωστό και το λάθος. Άλλωστε, όπως έχουμε τονίσει κατ’επανάληψη, μέσα από τα λάθη μαθαίνει ο άνθρωπος.
Όσες φορές τύχει να πάρει μια λάθος απόφαση και διαπιστώσετε ότι έχει επηρεαστεί αρνητικά, στηρίξτε το και εκφράστε του την πεποίθησή σας ότι την επόμενη φορά όλα θα πάνε καλά.
Δείξτε στο παιδί ότι εμπιστεύεστε την κρίση του και πιστεύετε στις δυνατότητές του. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνο να έχει θετική ανατροφοδότηση από τους γονείς του.
Μη διστάζετε να του αναθέσετε κάποιες αρμοδιότητες που μπορεί να ανταπεξέλθει με βάση την ηλικία του και μην μπείτε στον πειρασμό να τις φέρετε εις πέρας εσείς.
ΠΗΓΗ: mother.gr