Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Μία φορά άπιστος, πάντα άπιστος;

Απιστία: Αν απατήσει μία φορά, σημαίνει ότι θα το ξανακάνει;
Γράφτηκε από την  Σουζάνα Κεγγίτση.
Η απιστία δύσκολα συγχωρείται, αλλά άπαξ και σου συμβεί ζεις για πάντα με το φόβο ότι... θα ξανασυμβεί. Πόσο πιθανό, όμως, είναι σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία ο άπιστος σύντροφος να βρεθεί ξανά σε πειρασμό και να ενδώσει; 
Η ερευνήτρια Κέιλα Ναπ του Πανεπιστημίου του Ντένβερ μας λύνει την απορία και αποκαλύπτει αν και κατά πόσο είναι πιθανό ο σύντροφος που απάτησε και συγχωρέθηκε να παραστρατήσει ξανά!
Η μελέτη που έκανε η Κέιλα Ναπ έγινε σε δείγμα 484 ζευγαριών ηλικιακής γκάμας από 18-35 ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η απιστία γίνεται τελικά... συνήθεια.
Τα ζευγάρια που συμμετείχαν στη μελέτη δεν ήταν παντρεμένα αλλά βρίσκονταν σε μονογαμική σταθερή σχέση. Τα ερευνητικά δεδομένα κάλυπταν περίοδο πέντε ετών.Η ερευνήτρια συγκέντρωσε στοιχεία που αφορούσαν στην ερωτική ζωή των συμμετεχόντων, ρωτώντας καθέναν από τους δύο συντρόφους εάν είχε κάνει σεξ με άλλο άτομο πέραν της σχέσης του το προηγούμενο διάστημα.
Το 32% των συμμετεχόντων παραδέχθηκε ότι έχει απατήσει στον παρελθόν. Από αυτούς, το 45% δήλωσε πως έχει απατήσει ξανά και σε επόμενη σχέση μετά την πρώτη φορά που έκανε μια απιστία μέσα σε σταθερή σχέση. Άρα αν συμβεί μία φορά, είναι αρκετά πιθανό η απιστία να επαναληφθεί.
Αν και τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να προβλέψουν με ακρίβεια αν ένας από τους δύο συντρόφους θα απατήσει μέσα στη σχέση, δείχνουν ότι ένα άτομο που έχει απατήσει στο παρελθόν είναι 3,5 φορές πιο πιθανό να απατήσει ξανά στο μέλλον, αναζητώντας το πάθος και έξω από τη σταθερή και θεωρητικά μονογαμική σχέση του.
ΠΗΓΗ: faysbook.gr