Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Σχέσεις εξ αποστάσεως

Συχνά, τα φλερτ των καλοκαιρινών διακοπών συμβαίνουν ανάμεσα σε ανθρώπους που μένουν σε διαφορετικές περιοχές. Πριν αποφασίσετε.. αν αξίζει ή όχι να διατηρήσετε μια σχέση εξ αποστάσεως, χρειάζεται να σκεφτείτε μερικούς σημαντικούς παράγοντες, που αφορούν και τους δυο:
Δείτε αν σας «διευκολύνει» μια σχέση εξ αποστάσεως ή μήπως διευκολύνει το άλλο πρόσωπο. Πολλές φορές αρκετοί άνθρωποι επιδιώκουν τέτοιες σχέσεις , εκφράζονται ανοιχτά μόνο από απόσταση ασφαλείας επειδή απειλούνται από τη συνεχή παρουσία του συντρόφου τους ή δεν επιθυμούν τη δέσμευση ή οι υποχρεώσεις τους δεν τους επιτρέπουν να αφιερώσουν χρόνο και ενέργεια σε ένα άλλο πρόσωπο. Τους διευκολύνει λοιπόν να τις επιδιώκουν. Μια τέτοια διαπίστωση είναι ένας αρνητικός παράγοντας για την αξία της σχέσης. Αν, πάλι, δεν έχετε ουσιαστική πίστη σ' αυτή τη σχέση και την αντοχή της στον χρόνο ή έχετε επιφυλάξεις και διάφορες ανησυχίες , μάλλον σύντομα θα είστε συναισθηματικά διαθέσιμη σε κάποιον άλλο.
Αν όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ίσως τα εμπόδια να μην είναι αξεπέραστα αν:
Νιώσετε ότι έχετε έντονη έλξη, ότι τα συναισθήματά σας είναι πλούσια και ότι ταιριάζετε σε πολλά πράγματα, πράγμα ασυνήθιστο για σας και από τις μέχρι τώρα εμπειρίες σας. Θα ήταν κρίμα να μη διατηρήσετε μια σχέση που σας γεμίζει πληρότητα.
Η επικοινωνία και οι αξίες σας συμπίπτουν σε υψηλό βαθμό
Είστε ικανοί και ευέλικτοι να αξιοποιήσετε τους νέους τρόπους επικοινωνίας, αυτούς που προσφέρει η τεχνολογία, όπως είναι η ηλεκτρονική αλληλογραφία, τα κινητά τηλέφωνα κλπ. Μια τέτοια επικοινωνία μπορεί να αποδειχθεί ότι εμπλουτίζει τη σχέση
Αν η απόσταση δεν σας εμποδίζει να εκφράζετε με κάθε δυνατό λεκτικό τρόπο τα συναισθήματά σας μπορεί να γίνει και μια επιπλέον ευκαιρία για να κάνετε μια πολύ επωφελή διαχείριση του χρόνου και της ποιότητας της επικοινωνίας , με μεστούς και εκφραστικούς τρόπους που καλύπτουν την έλλειψη των άλλων αισθήσεων.