Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Στην Αρχαία Ελλάδα την Ελιά θεωρούσαν ιερό δέντρο

Ήταν αφιερωμένο στην Θεά Αθηνά, θεά της Σοφίας και των Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Ο καρπός είναι εξαιρετική τροφή, όπως και το ελαιόλαδο, που έχει  θεραπευτικές ιδιότητες και τις οποίες αναγνώριζε ο Ιπποκράτης όπως και σήμερα παγκοσμίως αναγνωρίζονται. Οι θαυματουργικές του ιδιότητες είναι παγκόσμια αναγνωρισμένες και οι εφαρμογές του άπειρες στην ιατρική, φαρμακευτική, οικιακή χρήση και κοσμετολογία. Στην αρχαία Ελλάδα οι νικητές των ολυμπιακών αγώνων στεφανώνονταν με κλαδιά ελιάς, ενώ αν κάποιος Αθηναίος έβλαπτε ελαιόδεντρο, δεχόταν αυστηρή τιμωρία. Ο Διοσκουρίδης συνιστούσε για καλή υγεία το ελαιόλαδο και ειδικότερα το αγουρέλαιο και το πρότεινε για πονόδοντους και πονοκεφάλους, όπως  χρησιμοποιούνται σήμερα τα κλασικά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Το μαγικό ελαιόλαδο αποτελεί σπουδαία τροφή, ενώ διαθέτει αντιοξειδωτικές, νευροπροστατευτικές, καρδιοπροστατευτικές και άλλες ιδιότητες.
*Η ουσία ελαιοκανθάλη: Έχει αρκετά ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση όπως τα φάρμακα
*Η Η ουσία ελαιασίνη: Είναι πιο ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία του ελαιόλαδου. Ωφελεί  το αφυδατωμένο δέρμα, τα εύθραυστα νύχια και τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, καθώς διαθέτει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου, βιταμίνης Α, Ε, σιδήρου, χαλκού και φωσφόρου.
*Αντιγήρανση: Aπεδείχθη  ότι μόνο το λάδι της ελιάς περιέχει μια ουσία  της οποίας μόνο μισό εκατοτομυριοστό του γραμμαρίου, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ανθρωπίνων κυττάρων κατά 20%, τη στιγμή που μέχρι στιγμής αυτό δεν ήταν εφικτό σε ποσοστό πάνω από 5% από οποιαδήποτε άλλη γνωστή ουσία και μάλιστα, σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr