Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ο τρόπος που βγάζεις selfie τι αποκαλύπτει για το χαρακτήρα σου

Και 6 ακόμα καθημερινές κινήσεις που δείχνουν τι άνθρωπος είσαι.
Το να ξέρεις κάποιες βασικές αρχές της γλώσσας του σώματος, μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις μία πρώτη ανάγνωση του χαρακτήρα αυτού που έχεις απέναντί σου.
Βλέπεις, σύμφωνα με την επιστήμη, μικρές κινήσεις που κάνεις ανεπαίσθητα καθώς μιλάς, δουλεύεις, υπάρχεις, μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την προσωπικότητα σου, να επηρεάσουν τις εντυπώσεις που δίνεις και κατ' επέκταση τα επίθετα τα οποία χρησιμοποιούν οι άλλοι για να σε περιγράψουν.
Να λοιπόν τι αποκαλύπτει για σένα ο τρόπος που ...
1. ...βγάζεις selfie
Οι ερευνητές μελέτησαν ακόμα και αυτό (σιγά μην το άφηναν) και βρήκαν οτι ο τρόπος ή οι τεχνικές που χρησιμοποιείς για να βγάλεις selfie σχετίζονται με τον βαθύτερο σου εαυτό. Έτσι:
Οι φιλικοί και προσηνείς άνθρωποι συνήθως βγάζουν φωτογραφίες από κάτω προς τα πάνω.
Οι ευσυνείδητοι σπάνια βγάζουν φωτογραφία με φόντο κάποιο προσωπικό τους χώρο.
Οι ανοιχτόμυαλοι τραβάνε φωτογραφίες που αποπνέουν θετικά συναισθήματα, όπως χαρούμενες εκφράσεις ή κάποιο πολύ όμορφο μέρος.
Αυτοί, πάλι, που έχουν την τάση να κάνουν duckface είναι πιο πιθανό να είναι νευρωτικοί.
2. ...γράφεις
Ο τρόπος που γράφουμε είναι ολόκληρη επιστήμη, αλλά σαν γρήγορη γνώση θα σου πούμε δύο πρόσφατα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε μία έρευνα της National Pen Company σχετικά με το μέγεθος των γραμμάτων. Κοντολογίς, και αρκετά επιδερμικά, οι άνθρωποι που κάνουν πολύ μικρά γράμματα είναι πιο πιθανό να είναι ντροπαλοί, σχολαστικοί και μελετηροι ενώ αυτοί που κάνουν μεγάλα πράγματα, πιθανότατα, είναι πιο εξωστρεφείς και τους αρέσει να τραβούν την προσοχή.
3. ..συνάπτεις χειραψία
Από μία δυνατή και σφιχτή χειραψία μπορείς να συμπεράνεις -προφανώς- σιγουριά και αυτοπεποίθηση, ενώ μία πιο αδύναμη, χλιαρή, νερόβραστη, καταλαβαίνεις τι θέλουμε να πούμε τέλος πάντων, κατά βάση, αποπνέει μετριοπάθεια.
4. ...ανταποκρίνεσαι σε ένα ραντεβού
Το να είσαι στην ώρα σου στα ραντεβού σου δεν είναι μόνο ένδειξη σεβασμού. Οι επιστήμονες το εξέτασαν λίγο πιο βαθιά και κατέληξαν ότι ένας συνεπής άνθρωπος είναι πιο δραστήριος και ενεργητικός σε σχέση με κάποιον που είναι ασυνεπής στα ραντεβού του.
5. ...η προτίμηση σου στα κατοικίδια
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν σκύλο είναι περισσότερο εξωστρεφείς και δραστήριοι. Όσο για τους cat lovers, τους διακρίνει η εσωστρέφεια και η ευαισθησία.
6...συνομιλείς με κάποιον
Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να μιλάνε με τις ώρες για τους εαυτούς τους και μάλιστα χωρίς να ρωτήσουν το παραμικρό στο τέλος γι' αυτόν που έχουν απέναντί τους. Βασικά τους χαρακτηριστικά είναι η φιλαρέσκεια και ο εγωισμός. Αντιθέτως, όταν ενδιαφέρεσαι για τον συνομιλητή σου και του κάνεις ερωτήσεις, φαίνεσαι πιο δοτικός.
7. ...στέκεσαι καθώς πίνεις το ποτό ή το ρόφημά σου
Κι όμως. Η ψυχολογία έχει καταπιαστεί και με αυτό (τίποτα να μην πάει χαμένο). Έτσι, κάποιος που εστιάζει στο ποτήρι ή στην κούπα του καθώς πίνει είναι πιο εσωστρεφής, ενώ κάποιος που κοιτάζει πάνω από αυτό είναι πιο ανέμελος, εξωστρεφής και έμπιστος.
Αρχική ιδέα: cosmopolitan.co.za
ΠΗΓΗ: any-news.gr