Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Η Αυξητική Στήθους είναι μια από τις δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής

Παρά την οικονομική κρίση η αυξητική στήθους παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στη χώρα μας. Πραγματοποιείται είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό και με ανόρθωση στήθους στις περιπτώσεις που χρειάζεται. Άλλωστε το καλοσχηματισμένο στήθος αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας και επιθυμία κάθε γυναίκας.
Ενδείξεις για αύξηση του στήθους έχουν γυναίκες, οι οποίες πιστεύουν ότι το στήθος τους είναι μικρό σε μέγεθος, γυναίκες που εμφανίζουν απώλεια όγκου στο στήθος τους, καθώς και αλλαγή στο σχήμα, κυρίως μετά από εγκυμοσύνη ή αυξομειώσεις στο βάρος, ή απλώς με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, στις γυναίκες οι οποίες εμφανίζουν ασυμμετρία, ο ρόλος του χειρουργού είναι να την εξισώσει, αυξάνοντας το μικρότερο στήθος και μειώνοντας το μεγαλύτερο. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της διαδικασίας της αύξησης του γυναικείου στήθους, είναι η προεγχειρητική επίσκεψη της γυναίκας στον Πλαστικό Χειρουργό της. Σε αυτήν την επίσκεψη θα καθοριστούν ο τύπος και το μέγεθος του ενθέματος, το σημείο της χειρουργικής τομής καθώς και αν το ένθεμα θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα να εμπιστεύεται τον γιατρό της, ο οποίος  χρειάζεται να έχει μεγάλη εμπειρία στην συγκεκριμένη επέμβαση και να δείξει στην ασθενή φωτογραφίες από παρόμοιες περιπτώσεις με τη δική της.
Αυξητική Στήθους με Ενθέματα σιλικόνης
Όλα τα ενθέματα για την αυξητική του στήθους αποτελούνται από μία εξωτερική σακούλα, η οποία είναι φτιαγμένη από στερεά σιλικόνη. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι το περιεχόμενο αυτής της σακούλας. Έτσι, στα ενθέματα σιλικόνης το περιεχόμενο είναι υγρή σιλικόνη ή τα πιο σύγχρονα cohesive gel ενθέματα σιλικόνης, όπου το περιεχόμενο είναι ένα gel σιλικόνης. Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται από το 1961 και στην Ευρώπη είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ενθέματα, σε ποσοστό 80 – 85% του συνολικού αριθμού ενθεμάτων για αύξηση στήθους.
Υπάρχουν τρία διαφορετικά σημεία όπου μπορεί να τοποθετηθεί η μικρή, χειρουργική τομή 4cm. Στην μασχάλη (σπάνια), στη θηλαία άλω (στην περιοχή της θηλής) και στην υπομάστιο πτυχή, δηλαδή κάτω από το στήθος, που είναι και η πιο συχνή. Μια άλλη απόφαση που θα ληφθεί στην πρώτη επίσκεψη, είναι αν το ένθεμα της σιλικόνης θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ της γυναίκας. Αν η γυναίκα έχει ήδη αρκετό στήθος, το οποίο δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, τότε το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος. Αν η ασθενής δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ, με αποτέλεσμα λίγο μεγαλύτερη περίοδο μετεγχειρητικής ανάρρωσης.
Μετά την επέμβαση                                                  
H επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αργά την ίδια ημέρα ή να μείνει μία νύκτα στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να έχει κανονίσει άδεια από την εργασία της για 3-5 μέρες περίπου. Μετά την επέμβαση φοράτε ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν για δύο εβδομάδες συνεχώς πρωί και βράδυ, ενώ στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος φοριέται μόνο την ημέρα για ακόμη 2 εβδομάδες. Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα.
ΠΗΓΗ: http://agaitanis.gr/