Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

«The Young Pope»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Πάολο Σορεντίνο σκηνοθετεί τον Τζουντ Λο με φόντο το Βατικανό και το αποτέλεσμα είναι μια από τις καλύτερες σειρές.
Πρόκειται για ένα δημιούργημα του Πάολο Σορεντίνο που διαφέρει από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Τα πρώτα δύο επεισόδια έκαναν πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και η παρουσία του Τζουντ Λο στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι από μόνο του ένα γεγονός που προσελκύει πολύ κόσμο. Είναι μια διεθνής συμπαραγωγή που μεταξύ άλλων φέρει και την υπογραφή του αμερικανικού HBO. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από δέκα επεισόδια, θα υπάρξει και δεύτερη. Και το βέβαιο είναι πως έχουμε κάθε λόγο να δηλώνουμε ενθουσιασμένοι.
Το «The Young Pope» παρουσιάζει την ανάδειξη στο προσκήνιο του πρώτου Αμερικανού Πάπα και σε νεαρή μάλιστα ηλικία. Τον Λένι Μπελάρντο, ο οποίος θα εξελιχθεί στον Πάπα Πίο τον 13ουποδύεται ο Λο, στη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του τα τελευταία χρόνια. Είναι πολυτέλεια να βλέπουμε ηθοποιούς όπως ο Λο να αναλαμβάνουν τέτοιους ρόλους στην τηλεόραση και σε αυτό βοήθησε πολύ η παρουσία του Σορεντίνο. Ο Ιταλός σκηνοθέτης έχει ξεχωρίσει ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά και με ταινίες όπως την«Τέλεια ομορφιά» και την «Νιότη» μπορούμε να φανταστούμε γιατί κάποιος ηθοποιός θα θέλει να συνεργαστεί μαζί του.