Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Αστεία πράγματα που μπορείτε να μάθετε στο παιδί σας

Ποιος είπε ότι ο ρόλος του γονιού είναι να διδάσκει μόνο σοβαρά και χρήσιμα πράγματα στο παιδί του; Άλλο τόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι να τους διδάσκετε αστεία και διασκεδαστικά πράγματα που θα φωτίζουν το βλέμμα τους με ενθουσιασμό. Ας δούμε μερικά από αυτά:
Μάθετε στο παιδί σας να πετά πέτρες στη θάλασσα: Όχι απλά να ρίχνει μια πέτρα, αλλά να διαλέγει τα σωστά στρογγυλά και λεία βοτσαλάκια και να τα πετά με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει βατραχάκια (αναπηδήσεις) στο νερό.
Να φτιάχνει πλεξούδες: Σίγουρα η μικρή σας μόλις μάθει δε θα αφήσει καμία από τις κούκλες της χωρίς να τους αλλάξει χτένισμα.
Να κάνει Hula-Hoop: Φανταστείτε τη χαρά του όταν καταφέρει να γυρίσει το στεφάνι γύρω από τη μέση του χωρίς να του πέσει αμέσως κάτω.
Να παίζει μουσική με ποτήρια: Γεμίστε ποτήρια με νερό και με πολύ προσοχή δείξτε του πώς να βάζει τα δάχτυλά του στο στόμιο μέχρι τα ποτήρια να «τραγουδήσουν».
Να κάνει τσιχλόφουσκες: Από μια ηλικία και μετά (ώστε να είστε σίγουροι ότι το παιδί δεν κινδυνεύει να καταπιεί την τσίχλα) αυτό θα είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό.
Να περπατά ισορροπώντας ένα (ελαφρύ) βιβλίο ή μαξιλάρι στο κεφάλι του: Για ένα μικρό παιδί δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται!
ΠΗΓΗ: mother.gr