Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΡΩΣΟΙ Επιστήμονες Δημιούργησαν ΣΟΚΟΛΑΤΑ που Επιβραδύνει τη ΓΗΡΑΝΣΗ

Ο Forrest Gump είπε κάποτε ότι η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια και, όπως αποδεικνύεται, θα μπορούσε να είναι ακριβώς έτσι. Ερευνητές στη ρωσική Άπω Ανατολή δημιούργησαν πρόσφατα τη σοκολάτα 'Sea Masterpiece' , η οποία μπορεί να επιβραδύνει το προσδόκιμο ζωής.
Συγκεκριμένα, Επιστήμονες στην επικράτεια του Primorsky δημιούργησαν μια σοκολάτα από θαλάσσιους αχινούς και εκχυλίσματα αστεριών, η οποία διευκολύνει τη μακροζωία, όπως αναφέρθηκε επίσημα από το G.B. Elyakov Pacific Institute of Bioorganic Chemistry (PIBOC), Υποκατάστημα της της Άπω Ανατολής Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
«Πρόσφατα το PBOC και οι επιστήμονες του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Άπω Ανατολής δημιούργησαν νέο λειτουργικό τρόφιμο που ονομάζεται 'Sea Masterpiece' chocolate Αυτό το «συγκρότημα» θαλάσσιων βιταμινών »επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και καθιστά μια διορθωτική επίδραση στις μεταβολικές διαδικασίες, που αυξάνει την ποιότητα της ζωής και συμβάλλει στη μακροζωία», ανέφερε το ινστιτούτο.
Οι λεγόμενες θαλάσσιες βιταμίνες περιλαμβάνουν ουσίες που λαμβάνονται από αστερίες, αχινούς και κρασί μανόλιας, εξήγησε. Το PIBOC έχει μελετήσει τη δομή και τις βιοϊατρικές ιδιότητες των θαλάσσιων φυσικών ενώσεων για πάνω από 40 χρόνια.
Πηγή: cretablog.gr