Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

«Βαμβακάρης- Μπιθικώτσης… ο ρεμπέτης και ο σερ»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«Βαμβακάρης- Μπιθικώτσης… ο ρεμπέτης και ο σερ»
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ - ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ 
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00
Χώρος: ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
Η  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ 
ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ  ΕΛΛΑΔΟΣ"
Την ιστορική πορεία & συνεργασία του ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ με τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ζωντανεύουν επί σκηνής καταξιωμένοι ερμηνευτές, μουσικοί και ηθοποιοί συστήνοντας μια υψηλής αισθητικής μουσικοθεατρική παράσταση.
Ο Στέλιος Βαμβακάρης και η Άννα Μπιθικώτση, δυο «Ρομαντικοί παραβάτες» με αυστηρά δικό τους προσωπικό στυλ, με αγάπη και χρέος μεταλαμπαδεύουν την ιστορική πορεία που ένωσε τους μύθους γονείς τους. Οπτικοποιημένες περιπλανήσεις, δραματοποιημένες αφηγήσεις, τραγούδια αθάνατα του Ρεμπέτη Μάρκου, του σερ Μπιθι, του μοναδικού μεγάλου εν ζωή «ρεμπέτη του ντουνιά» Στέλιου Βαμβακάρη και ξεχωριστών καλεσμένων – έκπληξη, συνδέουν νοσταλγικά, εποχές, ήχους και συναισθήματα.
Η επίσημη φέτος ένταξη της μουσικής παράδοσης του Ρεμπέτικου στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την «Αϋλη Πολιτιστική κληρονομιά της Ανθρωπότητας, επισφραγίσει το δυναμικό χαρακτήρα του ρεμπέτικου και την εξέλιξή του, αναδεικνύοντας το ισχυρό σημείο αναφοράς για την συλλογική μνήμη και την ταυτότητα των Ελλήνων.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ (προπώληση) | 15€ (ταμείο), 10€ (φοιτητών, ανέργων, AMEA), ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 
Σημεία προπώλησης: Seven spot, Media Markt, Σάρωθρον, Έντεχνο, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00) και ηλεκτρονικά στο viva.gr
INFO
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21:00
Οι πόρτες ανοίγουν: 19:30
Πληροφορίες: 2310 589200