Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Αντωνιάδης Γιάννης: «Επιβάλλεται να πάρουν θέση όλοι οι φορείς του νομού με πρώτους τη Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και τον Κυβερνητικό Βουλευτή»

Η προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των λιμνών και του υδάτινου πλούτου , αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά.
Στην προηγούμενη περίπτωση δεν είχαν κληθεί στη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στις 28/11/2017 όσοι φορείς δραστηριοποιούνται γύρω από τη λίμνη Βεγορίτιδα ( αλιείς, αγρότες, ξενοδόχοι, εμπορικές επιχειρήσεις) , αποφασίζοντας έτσι για την τύχη της Βεγορίτιδας  ερήμην των ενδιαφερόμενων φορέων.
Τώρα κάνει δεύτερο και σοβαρότερο λάθος δημιουργώντας φορέα διαχείρισης υδάτων με έδρα την Καστοριά , τη στιγμή που ο νομός της Φλώρινας διαθέτει έξι (6) φυσικές λίμνες  εκ των οποίων οι τέσσερις (4) βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αμυνταίου και τροφοδοτούν η μία την άλλη.
Είναι η δεύτερη  φορά που η  Κυβέρνηση Τσίπρα  αγνοεί προκλητικά τον νομό Φλώρινας . Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι  του 2017 όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι το διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου , το γνωστό και ως «λιμάνι ξηράς» θα ιδρυθεί στην Καστοριά και όχι στο Νομό Φλώρινας  από τον οποίο υπήρξε η αντίστοιχη πρόταση .
 Για όλους εμάς που κατοικούμε στο νομό Φλώρινας η ζωή μας είναι άρρηκτα συνυφασμένη  με τον υδάτινο πλούτο που παράγεται από το φυσικό οικοσύστημα με την παρουσία των έξι λιμνών . Πρωτίστως μας ενδιαφέρει η διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος που δοκιμάζεται με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ . Για όλους αυτούς τους λόγους   θα πρέπει ο υπό σύσταση φορέας διαχείρισης υδάτων να έχει έδρα το Αμύνταιο . Αυτό για μας αποτελεί  προϋπόθεση  απαραίτητη για την αναπτυξιακή πορεία του επιχειρηματικού και αγροτικού κόσμου της περιοχής  και  η οποία δεν μπαίνει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης.
Επιβάλλεται να πάρουν θέση όλοι οι φορείς του νομού με πρώτους τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και τον Κυβερνητικό Βουλευτή.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ