Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Καστοριά για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Στις (22-12-2015) το πρωί στην Καστοριά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς συνέλαβαν δύο ημεδαπούς (42 και 44 χρονών), για παράβαση του νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας».
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, παρουσία νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας
(Α.Ε.Π.Ι.), εμπειρογνώμονα της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων (Ε.Π.Ο.Ε.) και υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Καστοριάς, σε καταστήματα ενοικιάσεων DVD και Πώλησης Αναλώσιμου Υλικού Υπολογιστών.
Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε επιχείρηση με καταστήματα στην Καστοριά και το Άργος Ορεστικό, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος ιδιοκτήτης και ο 42χρονος προσωρινά υπεύθυνος, κατείχαν και σκόπευαν να διαθέσουν προς πώληση -62- κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους εικόνας και ήχου καθώς και -379- κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους που περιείχαν λογισμικό ηλεκτρονικών παιχνιδιών, οι οποίοι δεν έφεραν την προβλεπόμενη συσκευασία και την ειδική ταινία ασφάλειας – γνησιότητας.
Οι δύο ημεδαποί συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου μια 42χρονη ημεδαπή, συνιδιοκτήτρια της επιχείρησης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.