Το σκόρδο περιέχει φυτοχημικές
ουσίες που μας προστατεύουν από την ψηλή χοληστερόλη, την ψηλή πίεση, τον
καρκίνο, τις μολύνσεις από βακτηρίδια και μύκητες.
Οι ευεργετικές δράσεις του σκόρδου είναι περισσότερες όταν τρώγεται ωμό. Χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση του, διότι όταν κάποιος φαει περισσότερες από 5 σκελίδες την ημέρα μπορεί να έχει ενοχλήσεις, καούρα στο στομάχι και φουσκώματα.
Οι ευεργετικές δράσεις του σκόρδου είναι περισσότερες όταν τρώγεται ωμό. Χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση του, διότι όταν κάποιος φαει περισσότερες από 5 σκελίδες την ημέρα μπορεί να έχει ενοχλήσεις, καούρα στο στομάχι και φουσκώματα.
Το σκόρδο είναι ωφέλιμο για την καρδία και τα αγγεία διότι εκτός του ότι βοηθά εναντίον της ψηλής χοληστερόλης και πίεσης, μειώνει την πηκτικότητα αίματος απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο απόφραξης σημαντικών αρτηριών.
Εκτός από το σκόρδο, το κρεμμύδι, άλλα βότανα, χόρτα, φρούτα και λαχανικά έχουν ανάλογες ευεργετικές ουσίες για το ανθρώπινο σώμα.