Ο Dr O'Connor εξηγεί πως τα άτομα που συνήθως τρέφονται με
τέτοιο τρόπο όταν βρίσκονται σε κατάσταση άγχους, βλέπουν περισσότερο
«συναισθηματικά» την τροφή.
"Τα άτομα αυτά είναι πιο ευαίσθητα και έχουν την τάση να στρέφονται στο φαγητό σαν μια διέξοδο στα προβλήματά τους.
"Με άλλα λόγια, όταν αισθάνονται άγχος, όταν τα συναισθήματά τους είναι ταραγμένα ή όταν νιώθουν αρνητικά για τον εαυτό τους, προσπαθούν να αποφύγουν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα στρέφοντας την προσοχή τους στο φαγητό."
"Τα άτομα αυτά είναι πιο ευαίσθητα και έχουν την τάση να στρέφονται στο φαγητό σαν μια διέξοδο στα προβλήματά τους.
"Με άλλα λόγια, όταν αισθάνονται άγχος, όταν τα συναισθήματά τους είναι ταραγμένα ή όταν νιώθουν αρνητικά για τον εαυτό τους, προσπαθούν να αποφύγουν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα στρέφοντας την προσοχή τους στο φαγητό."
Ο Cary Cooper, καθηγητής εργασιακής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Lancaster, υποστηρίζει ότι οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να επηρεάζονται με τέτοιο τρόπο από επιβαρυμένα ωράρια εργασίας καθώς δεν χρειάζεται να ασχολούνται με πολλά πράγματα παράλληλα όπως οι γυναίκες.
"Στους άνδρες αρέσει να εργάζονται πολλές ώρες γιατί τους κάνει να νιώθουν σημαντικοί. Υποθέτω επίσης ότι πολλοί άνδρες επιλέγουν να εργάζονται περισσότερο για να αποφύγουν την ενασχόληση με δουλειές και υποθέσεις του σπιτιού.
"Από την άλλη μεριά, όταν οι γυναίκες εργάζονται πολλές ώρες αγχώνονται περισσότερο γιατί από αυτές απαιτείται όχι μόνο να αποδίδουν στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και στο σπίτι."
Η εν λόγω έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το βρετανικό Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών.