Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Φλώρινα: «Πολιτιστικός Χειμώνας 2013-2014»



Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014», συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας με τη θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού  «Η γοργόνα της λίμνης» δε φοβάται το χειμώνα από τη συγγραφέα Δόξα Κωτσαλίδου και τις νεαρές Ιωάννα Τσολοπάνη και Αθηνά Λιάσου.
Η αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Φλώρινας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, γέμισε από παιδιά που συμμετείχαν και τα ίδια στη δράση του παραμυθιού και το χάρηκαν πολύ, ενώ στο τέλος τους δόθηκε ως αναμνηστικό από ένα παραμύθι της κυρίας Κωτσαλίδου «Ο Αστερίωνας» ή « Η μικρή γοργόνα».

Το βράδυ, στο Ξύλινο Χωριό, ο Dj Κώστας Παπαντώνης διασκέδασε τους παραβρισκομένους με Disco μουσική.
Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Γουρονοχαράς από το Σύλλογο Θεσσαλών και Φίλων Ν. Φλώρινας, όπου πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και γεύτηκε τα παραδοσιακά εδέσματα, συμμετείχε στα δρώμενα και στους παραδοσιακούς χορούς.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανιματέρ διασκέδασε και ψυχαγώγησε τα παιδιά που παραβρέθηκαν στο Ξύλινο Χωριό και τους προσφέρθηκε ποπ κορν και μαλλί της γριάς.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 06 Ιανουαρίου 2014, και συγκεκριμένα σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, στις 17:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου θα λάβει χώρα η εκδήλωση «2014 ευχές. Γράφουμε ευχές στον Άγιο Βασίλη και τις κρεμάμε στο δέντρο των ευχών του και μας κερνάει γλυκάκια».
Την, Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013, από τις 11:30 στο Ξύλινο Χωριό θα πραγματοποιηθεί και πάλι γιορτή σοκολάτας και ζαχαρωτού.