Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ραχήλ Μακρή: Ο Ελληνικός λαός στενάζει από την μνημονιακή πολιτική λιτότητας.

Ραχήλ Μακρή: «Την ώρα που ο Ελληνικός λαός στενάζει από την  μνημονιακή  πολιτική λιτότητας,  ο Υπουργός Εξωτερικών μοιράζει εκατομμύρια ευρώ και παχυλές υποσχέσεις στις γειτονικές χώρες».
Με αφορμή τις δηλώσεις  του αντιπροέδρου της κυβέρνησης  και Υπουργού Εξωτερικών κ . Ε. Βενιζέλου  μετά από την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Αντιπρόεδρο της Αλβανίας κ. N. Peleshi, για την συμβολή της Ελληνικής Κυβέρνησης με  2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας στα Τίρανα, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την με Α.Π 3890/18.11.2013 ερώτηση προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τους λόγους που η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει σε  τέτοιου είδους πρωτοβουλίες την ώρα που  ο  Ελληνικός λαός στενάζει από την μνημονιακή  πολιτική λιτότητας.

Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να είναι θετικό εάν λαμβάναμε από τις χώρες αυτές ανταποδοτικά οφέλη και αν δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κλείναμε τα Ελληνικά σχολεία , τα κρατικά θέατρα και να συρρικνώναμε το φώς του ελληνικού πολιτισμού στο ελάχιστο για να εκπληρώσουμε τις αιτήσεις των τοκογλύφων τη τρόικα.