Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Φλώρινα: Η ολυμπιακή φλόγα στη φλώρινα!




Στην πόλη της Φλώρινας βρέθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα, την Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2013. Η Φλώρινα επιλέχθηκε να είναι ένας από τους σταθμούς της Λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014», γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλη τιμή για την περιοχή μας. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη παρά την έντονη βροχόπτωση η οποία ξεκίνησε με το άναμμα τη φλόγας στο βωμό.
Έξι λαμπαδηδρόμοι, οι οποίοι επιλέχθηκαν με βάση τους κανόνες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, διέσχισαν την πόλη της Φλώρινας και την οδήγησαν στο ταξίδι της στην Καστοριά.
Οι έξι λαμπαδηδρόμοι, με τη σειρά που έτρεξαν είναι: Σταυρούλα Δήμκου, Κατερίνα Κεσίδου, Γιάννα Χρήστου, Βασίλης Δημητριάδης, ενώ το βωμό άναψε ο Χρήστος Τίτας.

Ο έκτος λαμπαδηδρόμος Θεοχάρης Λεζπουρίδης έτρεξε την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013 και μετέφερε τη φλόγα από το Νέο Πάρκο στη Λεωφόρο Καραμανλή, όπου ξεκίνησε το ταξίδι της για την Καστοριά.
Αμέσως μετά το άναμμα του βωμού έγινε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του εθνικού ύμνου της Ρωσίας και του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας,  με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας και με την αντίστοιχη έπαρση των σημαιών και την απόδοση τιμών από άγημα του στρατού. Τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας έψαλε η παιδική χορωδία του Δημητρίου Λιώτση του Φ.Σ.Φ. ο Αριστοτέλης.
Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Βασιλειάδης Αθανάσιος, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευαγγέλου, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Άκης Καραγκιοζίδης και Μιχάλης Καρακόλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής της 9ης Ταξιαρχίας  Πεζικού Συνταγματάρχης κ. Κωνσταντίνος Λιόντος, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας κ. Παλαιογιάννης, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Φλώρινας  Πυραγός κ. Χρήστος Σπυρίδης, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και η ομάδα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014».