Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Φλώρινα: Οι άνθρωποι του Τελωνείου

νωστοί εύποροι και μη, μπαινοβγαίνουν μέρα παρά μέρα στα Σκόπια με πρωταρχικό σκοπό την αγορά αφορολόγητων ειδών.
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι (Νίκη Φλώρινας) έχουν εντείνει τους ελέγχους τον τελευταίο καιρό…χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατά το παρελθόν δεν έπρατταν σωστά την δουλειά τους.
Το περίεργο και οξύμωρο είναι ότι οι διερχόμενοι πολίτες έχουν την απαίτηση να μην ελέγχονται, νομίζουν ότι διέρχονται την είσοδο του σπιτιού τους και όχι το Τελωνείο!
Βέβαια οι επισκέψεις στην γειτονική χώρα είναι καθαρά εμπορικές, συναλλάσσονται πιστεύοντας ότι κερδίζουν χρήματα.
-Κάποτε ο Κυριάκος Βελόπουλος τ. Βουλευτής είχε πει: - κάθε ευρώ που αφήνουμε στους Σκοπιανούς αγοράζουν μια σφαίρα που θα την χρησιμοποιήσουν εναντίον μας -.
Ακόμα περισσότερο θα πρέπει να γνωρίζουν οι αγοραστές οπωροκηπευτικών ότι κατά την περίοδο του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, έπεσαν χιλιάδες βόμβες με χημικά!
Στην πορεία τα διαμελισμένα και ανεξάρτητα κρατίδια χρηματοδοτήθηκαν για να καλλιεργούν πλατύφυλλα κηπευτικά, με σκοπό να έλκουν – συσσωρεύουν την ραδιενέργεια των χημικών! Βέβαια με προϋπόθεση να μην τα πουλάν αλλά να τα καταστρέφουν…δυστυχώς όμως οι «πονηροί» Σκοπιανοί  παραγωγοί τα πουλάν σε εμάς τους αφελείς, ουσιαστικά αγοράζουμε ραδιενέργεια χωρίς να το γνωρίζουμε!
-Είναι γεγονός ότι παρατραβήχτηκε η όλη ιστορία, φτάνουν στο σημείο οι διερχόμενοι πολίτες να κρύβουν τα τσιγάρα και τα μικρά αντικείμενα στα εσώρουχα τους! Αγνοούν όμως ότι οι τελωνειακοί μπορούν να προβούν σε σωματική έρευνα.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω την αντίφαση σε σχέση με το Σκοπιανό τελωνείο, εκεί στέκονται σαν «παναγίες» άχνα δεν βγάζουν, και αν τολμήσουν να πουν κάτι κατευθείαν τους βεβαιώνουν παράβαση. Πρόσφατο παράδειγμα Φλωρινιώτης πλήρωσε πρόστιμο 50 ευρώ! διότι ξεκίνησε το αυτοκίνητο του «νευρικά»… στον γυρισμό όμως είχε απαίτηση  από το δικό μας τελωνείο να περάσει τέσσερις αφορολόγητες  κούτες τσιγάρα!
-Όχι αυτά δεν γίνονται ας συνέλθουμε λίγο, καλό θα κάνει πρώτα εμάς και μετά τους τελωνειακούς που τους έχουμε «σπάσει» τα νεύρα… με τις παράλογες απαιτήσεις μας!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.