Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


19 ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  
Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ  για το έργο όλης της προοδευτικής οργανωμένης έκφρασης του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μεγάλη. Χωρίς καμία αμφιβολία αυτές οι δυνάμεις  επιτελούν ένα σημαντικό έργο για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την πολιτισμική μας παράδοση.
Στηρίζουμε τα αιτήματα της ποντιακής κοινότητας που ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού σαν αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής, ώστε να εκδώσει μια επίσημη απολογία και να προχωρήσει σε άμεσα και σημαντικά βήματα για αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης.
Η άρνηση της γενοκτονίας επιφυλάσσει στους δράστες της γενοκτονίας την ατιμωρησία και αποδεδειγμένα προετοιμάζει το έδαφος για μελλοντικές γενοκτονίες.
Ζούμε  σε μια εποχή έξαρσης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και της ανθρώπινης βαρβαρότητας και ο Ποντιακός Ελληνισμός, όπως και όλοι οι Έλληνες, δεν μπορούν να μην σταθούν στο πλευρό όλων εκείνων που ζουν σήμερα μαρτυρικές και δύσκολες καταστάσεις, ακόμη και ξεριζωμού από τις πατρίδες τους,  παρόμοιες με εκείνες του Ελληνισμού του Πόντου μιας άλλης εποχής.
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης