Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Δε χρειάζεται να σε καταλάβω…


 

Δε χρειάζεται να σε καταλάβω, για αυτό και δεν προσπαθώ. Θέλω να σε αγαπάω μονάχα, διότι με όλες σου τις παραξενιές και την ομορφιά, είναι το ομορφότερο κόσμημα στη ζωή μου.

Η όμορφή σου παρουσία πόσο αγαλλίαση με κάνει να αισθάνομαι! Μέλι και ζάχαρη και αρώματα όλη η ύπαρξη διανθισμένη.

Είσαι η Γυναίκα, είσαι η Ζωή, είσαι η Αγάπη η ίδια.

Δε χρειάζεται να σε καταλαβαίνω πάντα. Ακόμα και τα ξεσπάσματά σου, ακόμα και τα νεύρα σου, δε χρειάζονται απάντηση και ξέσπασμα από εμένα.

Συναισθάνομαι πως έχεις πολλούς ρόλους, αντιλαμβάνομαι πως στην πλάτη σου έχεις πολλές ευθύνες και μέσα σε αυτή την αγωνία, χάνεσαι και λυγίζεις συναισθηματικά.

Δε χρειάζεται να σε καταλαβαίνω πάντα, αισθάνομαι πως αυτή η μαγεία και η πεμπτουσία συναισθημάτων στην ψυχή της γυναίκας, είναι και αυτό που την κάνει όμορφη και μοναδική.

Μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές να σε αγαπώ, αλλά και πάλι δεν το μετανιώνω, το να σε αγαπώ είναι υπέροχο.

Είσαι το μεγαλύτερο σχολείο της ζωής μου, ένα θησαύρισμα γνώσεων τα άδυτα, η άβυσσος της ανθρώπινης ψυχής και γυναικείας φύσης.

Δε χρειάζεται να σε καταλαβαίνω πάντα. Ακόμα και αυτή η άγνοια, μερικές φορές, μπορεί να είναι μέρος της μαγείας σου. Πάντοτε ανακαλύπτω κάτι καινούργιο για σένα, πάντοτε αισθάνομαι πως κατακτώ την κορυφή σου, για να διαπιστώσω πως πάλι δεν ξέρω τίποτα..

Δε χρειάζεται να σε καταλαβαίνω πάντα, μου αρκεί να σε αγαπώ μόνο…  (Ε)

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

Αρθρογράφος