Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

10 καλοί λόγοι για να χωρίσεις

Δύο άνθρωποι δε χωρίζουν μονάχα λόγω απιστίας ή επειδή δεν υπάρχει ειλικρίνεια στη σχέση. Δυστυχώς, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι να πάρει ο καθένας τον δρόμο 
Έχεις βρεθεί ποτέ σε κάποια σχέση όπου από τη μία γουστάρεις, αλλά από την άλλη κάτι σου φαίνεται ότι δεν πάει καλά; Τη μία μέρα περνάς καλά, αλλά αν δεις τη σχέση συνολικά, κάτι σε χαλάει πολύ έντονα. Ίσως το τοπίο να είναι λίγο θολό και κάτι ο έρωτας, κάτι η συνήθεια, δε μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε ξενίζει. Κάποιες φορές μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, όμως άλλες μπορεί να είναι εύλογη η απόφαση να χωρίσεις.
Δε συμφωνείτε ποτέ στο τι θα κάνετε
Ο χρόνος είναι πολύτιμος το ξέρεις. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να τον σπαταλάς σε ένα ανούσιο ντιμπέητ σχετικά με το τι θα κάνετε σαν ζευγάρι κα τι όχι –ίσως να μην ταιριάζετε. Αν  δεν είναι κάτι που απλά συμβαίνει μία στο τόσο, πρακτικά συμφωνείτε ότι δεν έχετε τίποτα κοινό.
Δεν μπορεί να δεσμευτεί
Ναι, οκέι, αυτή τη στιγμή είστε μαζί, άρα έχετε και δεσμό. Εμείς αναφερόμαστε στο επόμενο στάδιο, στο στάδιο του γάμου. Σου έχει πει ότι δε θέλει να παντρευτεί ποτέ και εσύ ελπίζεις ότι κάποια στιγμή αυτό θα αλλάξει επειδή το θέλεις τόσο πολύ; Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις και να βρεις κάποιον/α που θα έχει παρόμοια όνειρα για το μέλλον με εσένα. Μην αφήσεις έναν άνθρωπο να υποτιμήσει τα θέλω σου επειδή δε νιώθει άνετα με αυτά.
Δεν έχετε ποτέ κάτι να πείτε
Η επικοινωνία είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της σχέσης. Ό,τι και να συμβεί μεταξύ σας έχει πολλές πιθανότητες να λυθεί με ουσιαστική συζήτηση. Αν κάθε βράδυ ο διάλογος σας περιορίζεται στο «Πώς ήταν η μέρα σου; -Καλά μωρέ» τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν είστε και πολύ δεμένοι. Ναι, είναι λογικό κάποιες νύχτες να μην έχετε όρεξη να βγάλετε ούτε ένα άναρθρο μουγκρητό, αλλά δε γίνεται να συμβαίνει συνέχεια.
Τον/ην υπερασπίζεσαι στους δικούς σου
Οι δικοί σου, σαν τρίτοι, από τη μία μπορεί να μεροληπτούν λίγο υπέρ σου, αλλά όσον αφορά τη γενική εικόνα της σχέσης, μπορούν να γίνουν αρκετά αντικειμενικοί. Αν σου πετάνε ευθαρσώς «σπόντες» και εσύ αναγκάζεσαι κάθε φορά να τον/ην υπερασπιστείς, τότε, αν και γονείς σου, κάποιο δίκιο θα έχουν –κάτι θα έχουν καταλάβει καλύτερα.
Νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός/ή
Αν σκέφτεσαι ότι δε θα βρεις κάτι καλύτερο ή, αν προτιμάς, κάτι διαφορετικό, επειδή η αυτοπεποίθηση σε αυτή τη σχέση έχει πιάσει πάτο, τότε κάτι δεν πάει καλά. Ειδικά, αν έχεις ακούσει φράσεις όπως «Ποιος θα σε αντέξει εσένα;» ή «Πού θα βρεις καλύτερα;» τότε βάλτο στα πόδια χθες.
Χωρίζετε για ψύλλου πήδημα
Έχετε πει και οι δύο «χωρίζουμε» χωρίς όμως τελικά να πραγματοποιείτε αυτό που είπατε; Εσύ πρέπει να κάνεις τη διαφορά και να μην δώσεις το περιθώριο στον/η άλλο/η να σε κατηγορήσει ότι είσαι χειριστικός/ή. Αφού όπλισες, πάτα τη σκανδάλη.
Αναρωτιέσαι αν σε κρατάει πίσω
Αν ζήλεψε με μία σου επιτυχία στη δουλειά ή σε αποθαρρύνει από το να στείλεις κάπου αλλού βιογραφικό, τότε δε σε αφήνει να προχωρήσεις μπροστά. Είναι δύσκολο να κάνεις ένα τέτοιο βήμα έτσι κι αλλιώς και δεν χρειάζεσαι κάποιον να σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση, αλλά κάποιον που θα σε ωθήσει να το κάνεις.
Σκέφτεσαι άλλα ενδεχόμενα
Το μυαλό σου τρέχει στο παρελθόν ή σε άτομα τα οποία δε θα σε ενδιέφεραν ερωτικά σε άλλη περίπτωση; Τότε μάλλον δεν είσαι ευχαριστημένος/η με τις επιλογές που έχεις κάνει και δεν ξέρεις τι σου φταίει. Όσο περνάει ο καιρός, κάνεις σενάρια στο μυαλό σου με άλλους ανθρώπους και άθελά σου συγκρίνεις καταστάσεις. Τότε ο/η σύντροφός σου θα σου φαίνεται όλο και πιο ενοχλητικός.
ΠΗΓΗ: www.in2life.gr/