Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Η ζωή δεν είναι κινηματογραφικό έργο, αν και πολλά σενάρια έχουν εμπνευστεί από ιστορίες και καταστάσεις παρμένες από την ίδια την ζωή!

Με ρωτάς γιατί δεν υπάρχει ευτυχισμένο τέλος (happy end) στην πραγματική ζωή! Μα καλό μου κορίτσι υπάρχει αλλά όχι πάντα.. Εξαρτάται από τον παράγοντα τύχη και κυρίως από τις επιλογές μας, οι οποίες συνυπογράφονται από την πόση ωριμότητα σκέψης διαθέτουμε. Επίσης εξαρτάται και από τις συνθήκες που ζούμε και το βαθμό δυσκολίας που βιώνουμε σε αυτές. Ναι! Η ζωή είναι δύσκολη, επίπονη και γεμάτη ματαιώσεις επιθυμιών και προσδοκιών. Αλλά θα σου πω ότι έχω συναντήσει και ζευγάρια που έφθασαν, μετά από μεγάλο έρωτα, στο γάμο και μετά, με το πρώτο κύμα δυσκολίας, πνίγηκε ο έρωτας και φούνταραν το γάμο. Επίσης έχω συναντήσει ανθρώπους που τα έχουν όλα: αγάπη από τη σύντροφο ή τον σύντροφο, παιδάκια, σκύλο, γάτα, οικονομική άνεση, μεγάλο σπίτι, εξοχικό, φίλους και μου λένε τη λέξη ΒΑΡΙΕΜΑΙ. Οπότε τι κάνουν για να εξάψουν το ενδιαφέρον τους και ας μη κοροϊδευόμαστε στη libido αναφέρονται όλα, μπαίνουμε σε παράλληλες σχέσεις. Οι παράνομοι δεσμοί που φυσικά ανεβάζουν την αδρεναλίνη λόγω ότι διακινδυνεύουν κάθε φορά να αποκαλυφθούν και που προσφέρουν το διάλειμμα που θέλουν από κάποιον που κοιμούνται συνέχεια. Όταν δε τους ρωτάω γιατί δεν χωρίζουν, μου απαντούν ότι αγαπούν και θέλουν το νόμιμο ταίρι τους!
Μήπως τελικά δεν ξέρουμε τι θέλουμε, για πόσο καιρό το θέλουμε και βαριόμαστε εύκολα?
Στη ζωή δεν ξέρω αν μπορούμε να τα έχουμε όλα αυτά που βλέπεις στα έργα. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε για την ευτυχία μας και την πληρότητά μας και να μην το βάζουμε κάτω ποτέ!
Όσο για τις ταινίες καλά κάνουν και δείχνουν μια «απόλυτη» ευτυχία για να μπορούμε και εμείς να οραματιζόμαστε έστω και το 1/3 από αυτήν.! Αλλιώς θα υποφέραμε από μαζική κατάθλιψη και θα πηδάγαμε όλοι μαζί μαζικά από το βράχο της Ακροπόλεως. Αλλά Αγνή πίστεψέ με μπορείς να χτίσεις ένα γερό οικοδόμημα ζωής με θεμέλια την αγάπη, τη συντροφικότητα και τη φιλία. Πίστεψέ το και θα γίνει!