Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Οι Παγίδες των γουνοφόρων ζώων

Κάποια ζώα δεν αιχμαλωτίζονται, αλλά παγιδεύονται στην άγρια φύση. Οι διάφοροι επιτήδειοι δολοφόνοι χρησιμοποιούν πολλές μεθόδους για να αιχμαλωτίσουν ζώα για τη γούνα τους: σιδερένια στεφάνια, υποβρύχιες παγίδες κλπ. Η λεγόμενη steel-jaw (το γνωστό σε εμάς δόκανο) είναι αυτή που χρησιμοποιείται περισσότερο. Τοποθετείται στην φύση από τον κυνηγό, ο οποίος φροντίζει οι λεγόμενες σιαγόνες της παγίδας να είναι εντελώς ανοιχτές και τις ασφαλίζει με ένα ειδικό κλιπ. Όταν το άτυχο ζώο πατήσει στο έλασμα της παγίδας, τότε οι δαγκάνες της κλείνουν αυτόματα με απίστευτη δύναμη γύρω από το σώμα του ζώου (άλλοτε το πόδι, άλλοτε το κεφάλι ή την πλάτη) συνθλίβοντας του τα οστά και προκαλώντας του αφόρητο πόνο. 
Το παγιδευμένο ζώο θα περάσει πολλές ώρες ή και μέρες αγωνίας και πόνου μέχρι να έρθει ο κυνηγός και να το ξυλοφορτώσει μέχρι θανάτου ή να το βάλει σε κλουβί μεταφοράς προς κάποια μονάδα παραγωγής γούνας. Η αγωνιώδης προσπάθεια μπορεί να κρατήσει πολλές ώρες μέχρι τελικά το ζώο να υποκύψει λόγω της κούρασης και του πόνου. Πολλές φορές ο φόβος που νιώθει το παγιδευμένο ζώο ή το γεγονός ότι μπορεί να έχει μωρά το ωθούν μέχρι τον αυτό-ακρωτηριασμό προκειμένου να απελευθερωθεί.
Η μεταφορά τους βέβαια από το μέρος που παγιδεύτηκαν μέχρι τις φάρμες, γίνεται μέσα σε πάρα πολύ μικρά κλουβιά, όπου τα ζώα είναι στριμωγμένα ασφυκτικά, χωρίς νερό ή φαγητό και εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Κατά τη μεταφορά τους υπάρχουν εντονότατοι τραυματισμοί από την προσπάθεια τους να ελευθερωθούν. Ο φόβος, το απίστευτο άγχος και το στρες είναι τόσο ισχυρά για αυτά τα ζώα, που μερικά πεθαίνουν πριν ακόμα φτάσουν στις φάρμες. 

Το διαβάσαμε στο: www.269lifegreece.gr

Σημ. Αυτή η αναδημοσίευση στόχο έχει την επιπλέον ενημέρωση με σκοπό να προκαλέσει διάλογο και να εκφρασθούν γόνιμες απόψεις.