Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Τέσσερις τρόποι για να επανέλθετε δυναμικά στην δουλειά μετά την μητρότητα

Οι γυναίκες το πιθανότερο, όταν επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από άδεια μητρότητας, είναι να έχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως βρουν τις θέσεις τους να έχουν αλλάξει ελαφρώς ή να έχουν αλλάξει εντελώς. Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να έχετε χαράξει μια στρατηγική από πριν.   
Και τι εννοούμε με αυτό; Ορίστε τέσσερις τρόποι για να ξαναμπείτε ενεργά στο… παιχνίδι.

1.Προετοιμασία και σχεδιασμός: Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να είναι συναρπαστική αλλά και αγχωτική. Από τη μια βρίσκετε σε ένα οικείο περιβάλλον και από την άλλη αισθάνεστε διαφορετικά. Η μετάβασή σας θα είναι πιο εύκολη αν σκέφτεστε το μέλλον. Γράψτε σε μια λίστα τις υποχρεώσεις σας και τα χρονοδιαγράμματά σας ώστε να μπορέσετε να είστε on time και σιγά- σιγά να μπείτε σε πρόγραμμα.
2.Κρατήστε επαφή με τους συναδέλφους σας: Παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να φροντίζετε καθημερινά το μωράκι σας αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διατηρήσετε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σας. Πρέπει να βρείτε τον χρόνο κατά τη διάρκεια της άδειά σας. Είναι πιο πιθανό να σας καλωσορίσουν πιο εύκολα και να σας βοηθήσουν στην προσαρμογή σας τις πρώτες εβδομάδες. Μην ξεχνάτε ότι είναι μια περίοδος προσαρμογής και για αυτούς.
3.Να νιώθετε σίγουρες για την πρώτη ημέρα: Μπορεί να νιώθετε λίγο  νευρικές  και λίγο έξω από τα νερά σας αλλά προσπαθήστε να μην το δείξετε. Ρωτήστε τους προϊσταμένους σας να σας ενημερώσουν για πιθανές αλλαγές, προγράμματα, ραντεβού που είναι να γίνουν.
4.Μην ξεκινάτε κουβέντες για το μωρό: Κάθε μητέρα όταν αποχωρίζεται το μωράκι της, αν μη τι άλλο νιώθει πολύ περίεργα και της λείπει πολύ! Προσπαθήστε να μην ανοίξετε κουβέντα για το μωρό και το πόσο σας λείπει. Καλό είναι να δείξετε στους συναδέλφους σας ότι είστε 100% focus στη δουλειά.
Κάντε όλα αυτά και να είστε σίγουρες ότι όλα θα πάνε καλά.