Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Βρετανός ευρωβουλευτής: Έλληνες αντισταθείτε – Είστε απόγονοι του Όμηρου, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη

Σφοδρή επίθεση εναντίον των διεθνών δανειστών της Ελλάδας, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του βρετανικού κόμματος UKIP, Πολ Νουτάλ, ζητώντας από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου την αντίσταση των Ελλήνων.
Ο Βρετανός ο οποίος, σημειωτέων, ανήκει στο κόμμα του αντιευρωπαϊστή, Νάιτζελ Φάρατζ, ξέσπασε κατά του επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και των πολιτικών που ακολουθούν στο θέμα της Ελλάδας.
«Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δημοκρατική επιλογή που θα πηγαίνει κόντρα στις ευρωπαϊκές συνθήκες. Εσείς καταστρέφετε τη δημοκρατία στο μέρος που γεννήθηκε, την Ελλάδα.
Εσείς επιτρέψατε στην Ελλάδα να εισέλθει στη νομισματική ένωση, ενώ δεν θα έπρεπε να μπει ποτέ. Εσείς αποπέμψατε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό, ο οποίος πρόσφερε στην πατρίδα του μια διέξοδο μέσω δημοψηφίσματος. Εσείς επιβάλλατε λιτότητα που έχει φέρει τον ελληνικό λαό στα όριά του και εσείς εξακολουθείτε να πνίγετε τη χώρα κάτω από οικονομικά δεσμά».
Το ξέσπασμα του κ. Νουτάλ συνεχίστηκε, κατηγορώντας την Ευρώπη ότι η κυριαρχία και η δημοκρατία δεν είναι δικές τους για να τις πάρουν.
«Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολλά. Οι εμπόλεμες γραμμές είναι ξεκάθαρες. Είναι οι δυνάμεις της δημοκρατίας στην Ελλάδα που παλεύουν εναντίον των αντιδημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, απευθυνόμενος στους Έλληνες βουλευτές και τον ελληνικό λαό ο Βρετανός δήλωσε, «προς το ελληνικό κοινοβούλιο λέω… θα αντέξουν οι 300; Και προς τους Έλληνες λέω… να δείξουν κουράγιο και να υπερασπιστούν τα εκ γενετής δικαιώματά τους. Είστε οι δημιουργοί της δημοκρατίας και τώρα πρέπει να την σώσετε. Βρείτε το σθένος και το κουράγιο από τους προγόνους σας. Μην ενδίδετε, αντισταθείτε. Είστε οι υπερασπιστές της δημοκρατίας αυτή τη στιγμή. Είστε το έθνος του Όμηρου, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και αν αντισταθείτε θα είστε πηγή έμπνευσης για όλους μας».
Αξίζει να σημειωθεί πως με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ακολούθησε το θερμό χειροκρότημα από την αίθουσα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

paraskhnio.gr