Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσωπα: Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Αμυνταίου

Έξυπνος και σύγχρονος για την εποχή του, ένας πολιτικός με αξίες.
Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης του Νικολάου και της Νίνας γεννήθηκε στα Βαλτόνερα το 1955, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αμυνταίου και είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παντρεμένος με τη συνταξιούχο νηπιαγωγό Στεφανίδου Αθηνά έχουν δυο κόρες, τη Δάφνη, μηχανικός Δομικών Έργων του Τ.Ε.Ι. Σερρών, παντρεμένης με τον Πολιτίδη Μάκη, Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Δ.Π.Θ. και υπάλληλο της ΔΕΔΗΕΕ, μητέρας ενός αγοριού, και της Μένης, Πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ.παντρεμένης με τον Πολιτίδη Μάκη,παντρεμένης με τον Κωνσταντινίδη Δημήτρη, Ιδιωτικό Υπάλληλο, μητέρας ενός αγοριού.
Δραστηριοποιείται επαγγελματικά και επιχειρηματικά στο Αμύνταιο από το 1982, όπου και διαμένει μόνιμα.
Αυτοδημιούργητος, διορατικός, με εξαιρετική αναλυτική και συνθετική ικανότητα, εργατικός με προσωπικά χαρακτηριστικά τη σεμνότητα, τη μετριοπάθεια, την ειλικρίνεια, την έλλειψη κάθε είδους λαϊκισμού, προσιτός, φιλικός και αναγνωρίσιμος. Πρόσωπο με Αυτοδιοικητική κουλτούρα, οργανωτικός και γνώστης του αντικειμένου υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1986.
Εκλεγμένο μέλος Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε Δυτ. Μακεδονίας για δύο τριετίες. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμυνταίου την τετραετία 1986 -1990. Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου του Δ. Αμυνταίου την διετία 1988 – 1990.
Νομαρχιακός σύμβουλος το 1994 ως εκπρόσωπος των επιστημόνων Νομού Φλώρινας. Νομαρχιακός σύμβουλος Ν. Φλώρινας εκλέχθηκε το 1995 και διετέλεσε πρόεδρος της 2ης νομαρχιακής επιτροπής (Υγείας, Περιβάλλοντος, Βιομηχανίας, Απασχόλησης, Τεχνικών Υπηρεσιών).
Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Αμυνταίου την τετραετία 1998 – 2002 με τον συνδυασμό «Δημοτική Ανανέωση».
Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης την τετραετία 2003 - 2006.
Δήμαρχος του Δήμου Αμυνταίου την τετραετία 2007 – 2010.
Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης από το 2011.
Διεκδικεί την επανεκλογή του ως Δήμαρχος του Δήμου Αμυνταίου και την κέρδισε στις εκλογές του 2014.