Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Βιάγκρα: Πόσο βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών;

Το Βιάγκρα μπορεί να βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή των νεαρών γυναικών όπως και αυτήν των ανδρών.
Το φάρμακο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε γυναίκες που παρουσιάζουν δυσλειτουργίες της σεξουαλικής τους ζωής όπως προβλήματα διέγερσης, σεξουαλικής ικανοποίησης και οργασμού.
Το Βιάγκρα  περιέχει τη φαρμακευτική ουσία sildenafil η οποία είναι αποτελεσματική για την αντιμετώπιση προβλημάτων της στύσης στους άνδρες. Η δράση του Βιάγκρα βασίζεται στο γεγονός ότι αυξάνει σημαντικά τη ροή αίματος στο πέος.

Σε μια έρευνα που σκοπό είχε την διερεύνηση των ενεργειών του Βιάγκρα στις γυναίκες, Ιταλοί γιατροί από το πανεπιστήμιο της Catania, χορήγησαν σε 53 γυναίκες το Βιάγκρα.
Οι γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 28 ετών, είχαν διάφορα προβλήματα της σεξουαλικής τους ζωής συμπεριλαμβανομένης και της διέγερσης τους.
Οι ερευνητές χώρισαν τις γυναίκες σε 3 ομάδες. Στην πρώτη ομάδα δόθηκε θεραπεία μe 25 mg Βιάγκρα, στη δεύτερη δόθηκε θεραπεία με 50 mg Βιάγκρα και στην τρίτη ομάδα δόθηκε εικονικό φάρμακο.
Οι θεραπείες χορηγήθηκαν για 3 περιόδους των 4 εβδομάδων με διακοπή μεταξύ των περιόδων που διαρκούσαν 1 εβδομάδα.
Για την αξιολόγηση των επιδράσεων των φαρμάκων οι γυναίκες συμπλήρωναν ειδικά προσωπικά ερωτηματολόγια.
Σε αυτά βαθμολογούσαν σε μια κλίμακα το 1 έως 5 τα αποτελέσματα της θεραπείας που έπαιρναν. Υπήρξε και αξιολόγηση της προσωπικής τους κατάστασης πριν από την έναρξη της θεραπείας.
Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έδειξαν:
Οι γυναίκες που έπαιρναν το Βιάγκρα, παρουσίασαν ουσιαστική βελτίωση όσον αφορά τη σεξουαλική τους διέγερση, τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις, την ικανοποίηση και τον οργασμό τους
 
Οι γυναίκες που έπαιρναν το Βιάγκρα, παρουσίαζαν μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των σεξουαλικών επαφών και στον αριθμό των οργασμών που είχαν. Αυτό ήταν σε αντίθεση με τις γυναίκες που έπαιρναν το εικονικό φάρμακο που ανέφεραν μόνο μια μικρή βελτίωση
 
Δεν υπήρχε διαφορά στις επιδράσεις της θεραπείας μεταξύ των γυναικών που έπαιρναν τις 2 διαφορετικές δόσεις του Βιάγκρα. Δηλαδή τα 25 mg και 50 mg είχαν τα ίδια αποτελέσματα
Τα συμπεράσματα των ερευνητών είναι ότι το Βιάγκρα, μπορεί να βελτιώνει ουσιαστικά τη σεξουαλική ζωή των γυναικών με αύξηση της διέγερσης τους, του αριθμού σεξουαλικών επαφών, της ικανοποίησης και των οργασμών.
Παράλληλα η βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής, έχει και άλλες ευεργετικές επιδράσεις στην ποιότητα ζωής τους.
Πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι τα θετικά αυτά αποτελέσματα έχουν βρεθεί σε νέες γυναίκες, σε ηλικία πριν από την εμμηνόπαυση, που παρουσίαζαν προβλήματα της σεξουαλικής τους ζωής.
Ανάλογες έρευνες που έγιναν σε γυναίκες σε ηλικία μετά από την εμμηνόπαυση, δεν έδειξαν θετικά αποτελέσματα.
Παρά το γεγονός ότι στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, το Βιάγκρα βελτιώνει τη ροή αίματος στην κλειτορίδα, εντούτοις δεν παρατηρήθηκαν ευεργετικές επιδράσεις στη σεξουαλική ζωή όπως αυτές που παρατηρήθηκαν σε νεαρές γυναίκες.