Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ποδήλατο… υγεία οικονομία!

Αγοράζοντας καινούριο ποδήλατο δρόμου
Κείμενο: Cyclist Team.
Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για να αποφασίσετε την αγορά ενός καινούριου ποδηλάτου. Σήμερα, οι κατασκευαστές ποδηλάτων προσφέρουν μια μεγάλη σειρά από μοντέλα σε διάφορες τιμές οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις τσέπες. Επίσης, οι εταιρίες αναταλλακτικών κατασκευάζουν και προσφέρουν μια τεράστια γκάμα τροχών, φρένων και συστημάτων ταχυτήτων που λειτουργούν καλύτερα από ποτέ.
Οι επιλογές είναι τόσες πολλές και η ποιότητα τόσο καλή που εγγυούνται μια ευχάριστη ποδηλατική εμπειρία.
Για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας, ετοιμάσαμε για σας έναν όσο το δυνατό πιο περιεκτικό οδηγό ώστε να μπορέσετε να βρείτε το ποδήλατο δρόμου που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας. Εξηγούμε τις αποφάσεις τις οποίες θα πρέπει να πάρετε και προσφέρουμε συμβουλές για τα πάντα, από τα διάφορα υλικά που είναι φτιαγμένος ο σκελετός του ποδηλάτου, τις ρόδες, τις ταχύτητητες και τις επιλογές που έχετε όσον αφορά τις σειρές ανταλλακτικών. Πρίν όμως ξεκινήσετε, θα πρέπει να απαντήσετε πρώτα κάποιες δικές σας προσωπικές ερωτήσεις.
Απαντήστε στις ερωτήσεις
Πριν επισκεφτείτε οποιοδήποτε κατάστημα ποδηλάτων σκεφτείτε λίγο για το πως θα χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο αφού το αγοράσετε. Ρωτήστε τον εαυτό σας ορισμένες ερωτήσεις για να βρείτε πιο είναι το σωστό ποδήλατο για σας.
Είστε νέος ποδηλάτης;
Θέλετε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση;
Σας ενδιαφέρουν τα ποδηλατικά tours;
Προπονήστε για έναν συγκεκριμένο αγώνα ή γεγονός;
Ξεκινάτε την αγωνιστική ποδηλασία ή το τρίαθλο;
Σκέφτεστε το ποδήλατο ώς μέσο μεταφοράς (σπίτι/δουλειά)
Σκεφτείτε πόσες φορές την εβδομάδα θα γυμνάζεστε και πόσα χιλιόμετρα θα καλύπτετε. Επίσης συνυπολογίστε άλλες τάσεις που έχετε σαν άτομο και τις προσωπικές σας αγοραστικές συνήθειες. Για παράδειγμα, είστε άνθρωποι που πάντα αναζητάτε την υψηλότερη ποιότητα, ή είστε από τους ανθρώπους που ψάχνουν για κάτι ενδιάμεσο, όπως μια καλή σχετικά ποιότητα σε μια λογική προς χαμηλή τιμή; Σας ενθουσιάζουν οι τελευταίες τεχνολογίες και όλα τα νέα «μικρο-εξαρτήματα» αυτών, ή είστε ευχαριστημένοι και με τα πιο απλά και δοκιμασμένα; Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε για το νέο σας ποδήλατο. Αυτό θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε στα κατάλληλα μοντέλα γύρω από το οικονομικό σας budget.
Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσει όταν θα πάτε στο κατάστημα ποδηλάτων της γειτονιά σας να κάνετε τη σωστότερη επιλογή.
Μεταβλητές της σημερινής αγοράς του ποδηλάτου δρόμου
Υπάρχουν πολλές μεταβλητές στην απόφαση σας να αγοράσετε ένα ποδήλατο δρόμου. Στη συνέχεια αυτού του άρθρου θα εξηγήσουμε μερικές από αυτές έτσι ώστε να κάνουμε ευκολότερη την διαδικασία επιλογής του ποδηλάτου των ονείρων σας!