Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Υπάρχουν πολλές μεταβλητές στην απόφαση σας να αγοράσετε ένα ποδήλατο δρόμου

Στη συνέχεια αυτού του άρθρου θα εξηγήσουμε μερικές από αυτές έτσι ώστε να κάνουμε ευκολότερη την διαδικασία επιλογής του ποδηλάτου των ονείρων σας!
Σκελετός ποδηλάτου & υλικό κατασκευής
Παρ' όλα τα «παράξενα» υλικά, όπως πλαστικό και μπαμπού, από τα οποία έχουν κατασκευαστεί σκελετοί ποδηλάτων με το πέρασμα των χρόνων, σήμερα τα ποδήλατα δρόμου κατασκευάζονται από ένα ή από το μίγμα των παρακάτω τεσσαρών υλικών: ατσάλι, αλουμίνιο, τιτάνιο, και νήματα άνθρακα.
Πρώτα από όλα είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα καλά ποδήλατα είναι κατασκευασμένα από όλα τα παραπάνω υλικά. Επίσης, δύο ποδήλατα τα οποία είναι φτιαγμένα από τα ίδια ακριβώς υλικά μπορεί να έχουν δύο εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές κατά την οδήγησή τους εξαιτίας της γεωμετρίας, το «δέσιμο», το σχήμα των σωλήνων, και τη διαφορετική επεξεργασία αυτών, όπως για παράδειγμα την ενίσχυση τους με διάφορους και διαφορετικούς τρόπους. Γι' αυτό άλλωστε το λόγο είναι σημαντικό να δοκιμάζετε πρώτα το ποδήλατο που σκέφτεστε να αγοράσετε.
Μια χρήσιμη συμβουλή όσον αφορά τον έλεγχο του σκελετού: Κοιτάξτε για ένα αυτοκόλλητο στον κάθετο σωλήνα του ποδηλάτου προς το πάνω, κοντά στη σέλα, ή προς τα κάτω κοντά στους δίσκους. Πολλές φορές οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τέτοια αυτοκόλλητα γιατί εξηγούν τη μάρκα και το υλικό από το οποίο κατακευάστηκε ο σκελετός.