Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Συνήθως μετά το γάμο, ακολουθεί ο μήνας του μέλιτος. Ή μήπως όχι;


Η ζωή, ως γνωστό, κλέβει την παράσταση και οι πέρα για πέρα αληθινές ιστορίες που δημοσιεύουμε, δείχνουν ότι μετά το «Ους ο Θεός συνέζευξεν» ακολουθεί πιο συχνά το Οικογενειακό Δικαστή
Περνώ και μόνη μου καλά
Παντρεύτηκαν με προξενιό. Ο «βίος ανθόσπαρτος» κράτησε μόνο ενάμιση μήνα. Η συμπεριφορά της στο μικρό αυτό διάστημα, άλλαξε ριζικά. Ρύθμιζε τη ζωή της με όποιο τρόπο ήθελε η ίδια, λες και ήταν εκτός γάμου και ελεύθερη, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον άντρα της, ενώ αδιαφορούσε για το σπίτι τους και τις δουλειές του, με αποτέλεσμα εκείνος να τρώει στο σπίτι της μητέρας του, η οποία, επιπλέον, του έπλενε τα ρούχα και τον φρόντιζε γενικότερα. Στην πορεία η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο. Δεν τον άφηνε να μένει στο ίδιο με εκείνη δωμάτιο, αρνιόταν να έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί του και ο γάμος κατάντησε μια απλή συγκατοίκηση. Παράλληλα τον ύβριζε στην παρουσία τρίτων αποκαλώντας τον «γαϊδούρι», «ζώο» και αδιαφορούσε προκλητικά για την παρουσία φιλοξενούμενων στο σπίτι τους. Λίγο καιρό αργότερα του ζήτησε να εγκαταλείψει το σπίτι, υπογράφοντάς του μάλιστα ένα πρόχειρο σημείωμα ότι δεν τον θέλει για σύζυγό της κι ότι δεν τον αγαπά πλέον. Στο Δικαστήριο δήλωσε ότι ο μόνος λόγος που παντρεύτηκε ήταν επειδή πίστευε ότι θα είχε κάποια προστασία μ’ έναν άντρα στο σπίτι, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη και ήθελε να ζήσει μόνη της.
Η δουλειά βλάπτει
Κι εκεί που όλα πήγαιναν μια χαρά η απροσδόκητη απόφασή της να εργαστεί και να βρει δουλειά, έφερε τα πάνω κάτω. Αυτός αντέδρασε ξεκαθαρίζοντάς της ότι δεν αντιτίθεται στο θέμα της δουλειάς, αλλά προτιμούσε να μένει στο σπίτι και να φροντίζει τα δύο παιδιά τους, παρά να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένεια. Εκείνη εμμένει στην απόφασή της και το ενδιαφέρον της πλέον επικεντρώνεται στην επαγγελματική της αποκατάσταση. Απουσιάζει πολλές ώρες από το σπίτι, οι καθυστερήσεις παρατείνονται για δυο - τρεις ώρες μετά την εργασία, η κοινή οικογενειακή τους ζωή αναστατώνεται. Της προτείνει να συζητήσουν, να τα «βρουν», αλλά χωρίς καμία ανταπόκριση. Σιγά - σιγά εκμηδενίζεται κάθε επικοινωνία, μέχρι που τελικά εγκαταλείπει το σπίτι και δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του για επιστροφή. Το Δικαστήριο έκρινε αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά της, ότι επέβαλε την απόφασή της ανεξαρτήτως των συνεπειών στην οικογένεια και έτσι κήρυξε το γάμο (δια)λυμένο.
 Άλλαξαν τα πλάνα μου
Τα προβλήματα στη σχέση άρχισαν ένα μόλις χρόνο μετά το γάμο τους. Η συμπεριφορά της άρχισε να αλλάζει σταδιακά μέχρι που οι διαφορές με τον άντρα της ήταν πλέον ουσιαστικές. Άρχισε να απομακρύνεται, δεν ήθελε να έχει σχέσεις μαζί του, πολλές φορές αργούσε να επιστρέψει μετά τη δουλειά στο σπίτι, μέχρι αργά το βράδυ. Και κάποια στιγμή του ανακοίνωσε ότι τα αισθήματά της απέναντί του έχουν αλλάξει, έχουν μεταβληθεί και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τη συμβίωση μαζί του. Του αποκαλύπτει ακόμα ότι έχει συνάψει δεσμό με άλλον άντρα, πράγμα που επιβεβαιώνει και ο ίδιος παρακολουθώντας την ένα απόγευμα που έφευγε από την εργασία της. Στην πορεία έγινε γνωστό ότι η συμπεριφορά της ήταν απροκάλυπτη, αφού, παρά την ύπαρξη του γάμου της, κυκλοφορούσε μαζί με τον εραστή της σε νυχτερινά κέντρα και άλλους δημόσιους χώρους, καθώς και στο προσωπικό διαμέρισμα που διατηρούσε και έτσι το δικαστήριο δεν δυσκολεύτηκε να δεχτεί τον ισχυρό κλονισμό ως βάσιμη δικαιολογία και να διαλύσει το γάμο.
Η καλή πεθερά
Η σύζυγός του και η συμπεριφορά της, είπε, ήταν η αιτία που ο γάμος τους κλονίστηκε, γι’ αυτό και κατέθεσε αίτηση για έκδοση διαζυγίου. Σημειώστε ότι το ζευγάρι έμενε στο ίδιο σπίτι μαζί με τους γονείς του γαμπρού, αλλά το αξιοσημείωτο είναι ότι στο δικαστήριο η μητέρα του πήρε το μέρος της νύφης της και όχι του γιου της. Αυτός ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του δεν ανεχόταν τους γονείς του, δημιουργούσε προβλήματα και συχνούς καβγάδες, που ενίοτε κατέληγαν με τη γυναίκα του σε κρίση υστερίας, ενώ εκείνος  προσπαθούσε να την καθησυχάσει. Είπε ακόμη ότι δεν φρόντιζε καθόλου το σπίτι τους, ότι το άφηνε ακατάστατο και βρώμικο και τα παιδιά τους πήγαιναν ατημέλητα στο σχολείο. Το κερασάκι στην τούρτα, όμως, ήταν ο ισχυρισμός του ότι η γυναίκα του ανέδιδε κακοσμία, την οποία δεν άντεχε πλέον. Είναι όλα ψέματα, αντίτεινε η γυναίκα του, η οποία με τη σειρά της αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι ο λόγος που ο άντρας της λέει όλα αυτά είναι ο ερωτικός δεσμός που έχει με άλλη γυναίκα, εξαιτίας της οποίας εγκατέλειψε μάλιστα το σπίτι του για να συζήσει μαζί της. Η πεθερά τάχθηκε στο πλευρό της, αναφέροντας πως στο σπίτι ερχόταν καθημερινά οικιακή βοηθός, ενώ η ίδια και η νύμφη της φρόντιζαν πάντοτε τα παιδιά. Η απόφαση του Δικαστηρίου ήρθε να συμφωνήσει μαζί τους.
Μ’ ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια
Ο γάμος κράτησε δεν κράτησε δύο χρόνια. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του τον έβριζε συνέχεια αποκαλώντας τον «π…», επειδή υποψιαζόταν ότι είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις και εκείνη ισχυρίστηκε ότι εκείνος ήταν που την εξύβριζε με τους πιο βαριούς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας την «π…» και κατηγορώντας την ότι έχει «φίλο». Οι υπόνοιες και των δυο για εξωσυζυγικές σχέσεις, επικεντρώνονταν στο ίδιο πρόσωπο, έναν οικογενειακό φίλο που επισκεπτόταν το σπίτι του ζευγαριού δυο - τρεις φορές την εβδομάδα. Εκείνος υποστήριζε ότι η γυναίκα του τον έδιωξε από το σπίτι λέγοντάς του ότι θέλει να ζήσει πλέον με το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ εκείνη υποστήριζε ότι ο άντράς της είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις τόσο με το συγκεκριμένο φιλικό τους πρόσωπο, όσο και με άλλους άντρες. Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι η στάση της ήταν προσβλητική έναντί του, όπως προσβλητική ήταν και η στάση του ιδίου απέναντί της, ότι ο γάμος κλονίστηκε με ευθύνη και των δύο και έτσι έκρινε δικαιολογημένο το αίτημα για έκδοση διαζυγίου.
Από μικροί στα βάσανα
Εκείνος 20, εκείνη μόλις 14. Ελάχιστους μήνες μετά το γάμο τους αυτή εγκαταλείπει το σπίτι τους με το αίσθημα ότι η σχέση τους έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Ο άντρας της δεν έχει δουλειά και αρνείται να κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση αυτή. Τα οικονομικά προβλήματα είναι έντονα και αρχίζουν να τους επηρεάζουν. Έτσι αποφασίζει να εγκαταλείψει το σπίτι όσο ακόμα είναι νωρίς. Λίγους μήνες αργότερα εκείνος συνάπτει σχέσεις με άλλη γυναίκα και στην πορεία αποκτά μαζί της δύο παιδιά. Το ίδιο πράττει κι αυτή, σε μεταγενέστερο στάδιο. Για το δικαστήριο το γεγονός ότι ο άντρας δεν ανέλαβε τις νομικές του υποχρεώσεις για διατροφή της συζύγου του και γενικά αδιαφορούσε για τις συνέπειες, ήταν αρκετό ώστε να εκδώσει το διαζύγιο.
Παιδιά; No way!
Στην αρχή οι σχέσεις τους ήταν αρμονικές, αλλά η άρνησή του να αποκτήσουν παιδί, άρχισε να επιδεινώνει τη σχέση οδηγώντας την σταδιακά στα άκρα. Εκείνη του είχε ξεκαθαρίσει την επιθυμία της πριν αποφασίσουν να παντρευτούν, αλλά εκείνος αρνιόταν να συγκατανεύσει. Στην αρχή, μάλιστα, χρησιμοποιούσε προφυλακτικά στις σεξουαλικές τους επαφές, τις οποίες σταδιακά μείωσε. Στη συνέχεια της ζήτησε να κοιμάται σε άλλο δωμάτιο, ενώ ο ίδιος απουσίαζε πολλές ώρες από το σπίτι και η συμπεριφορά του έγινε βάναυση έναντι της Βάσως, η οποία λίγες μέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του γάμου τους, αποφάσισε να τον εγκαταλείψει. Το δικαστήριο θεωρεί ότι η παρεμπόδιση τεκνογονίας είναι ανεπίτρεπτη, σύμφωνα με το Νόμο, και έκδωσε το διαζύγιο υπέρ της.
 Ασυμφωνία χαρακτήρων
Οι σκηνές ζηλοτυπίας κατάντησαν καθημερινή ρουτίνα, αφού οι υπόνοιες ότι η σύζυγός του είχε εξωσυζυγικές σχέσεις με αριθμό αντρών, έγιναν σιγά σιγά εμμονή και η ανταλλαγή ύβρεων ήταν συχνό φαινόμενο. Εκείνος την αποκαλούσε «π…» στα συχνά επεισόδια διαπληκτισμού τους και εκείνη «πεζεβένκη» γιατί, όπως εξήγησε στο δικαστήριο, αυτός ο χαρακτηρισμός του άρμοζε εφόσον εξακολουθούσε να μένει μαζί της ενώ πίστευε πως ήταν «π…». Όταν δε αυτή καθυστερούσε χωρίς εύλογη αιτία να επιστρέψει στο σπίτι, αυτός δημιουργούσε επεισόδια, ακόμα και στο χώρο εργασίας της, ενώ η Αστυνομία κλήθηκε πολλές φορές να κατευνάσει να πνεύματα. Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι στον κλονισμό του γάμου συνέβαλαν και οι δύο. Αυτή με την αλόγιστη συμπεριφορά της και τη διάθεσή της να συμπεριφέρεται ως ελεύθερη στις διακινήσεις της και εκείνος με τη ζηλοτυπία και τις ατεκμηρίωτες κατηγορίες του.
Ξύλο και βρισιές
Ο άντρας της, είπε, την έβριζε συχνά με τις λέξεις «γαϊδούρα», «μαϊμούνα» και άλλες απρεπείς φράσεις, της φώναζε και την χτυπούσε, ήταν οξύθυμος και έσπαζε αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Μια μέρα, ενώ κάθονταν γύρω από το τραπέζι μαζί με το παιδί τους, εκείνος πήρε το σφυρί που βρισκόταν πάνω στο τραπέζι και την χτύπησε στο κεφάλι. Ενώ  μια άλλη φορά το γεγονός ότι καθυστέρησε πέντε λεπτά να τον ξυπνήσει για τη δουλειά, αυτός πάλι άρχισε να φωνάζει και να την βρίζει. Το γεγονός αυτό καθώς και ότι εκείνος συμβουλευόταν για όλα τους γονείς του, ενώ ακόμα και στις εξόδους τους έπρεπε να τους συνοδεύει η μητέρα του και η αδελφή του, την οδήγησε στο να εγκαταλείψει το σπίτι, παίρνοντας μαζί της και το παιδί, το οποίο, όπως είχε καταγγείλει, επίσης το χτυπούσε ο άντρας της επειδή αυτό γεννήθηκε με εξωσωματική γονιμοποίηση, από άγνωστο δότη. Στο δικαστήριο εκείνος υποστήριξε ότι εκείνη ήταν που χτυπούσε συνέχεια το παιδί και το τραβούσε από τα μαλλιά, γεγονός που εξόργιζε τον ίδιο, αρνήθηκε ότι έβριζε ή την χτυπούσε, ενώ για το περιστατικό με το σφυρί, υποστήριξε ότι έσπαζε «αθάσια» στο τραπέζι της κουζίνας όταν το σφυρί πετάχτηκε και την χτύπησε -άθελά του- στο κεφάλι.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι η σχέση τους υπέστη ισχυρό κλονισμό εξ υπαιτιότητας και των δύο, καθώς στην αντεξέταση διαφάνηκε ότι και η ίδια άρχιζε πολλές φορές πρώτη τους καβγάδες, του ορμούσε και με τη συμπεριφορά της επέτεινε την ένταση.
Παθολογική ζήλια
Τη διάλυση του γάμου τη ζήτησε εκείνος. Τα αίτια: Ισχυρός κλονισμός εξαιτίας των ύβρεων που εκστόμιζε δημοσίως σε βάρος του η σύζυγός του, η παθολογική της ζήλια, η αρνητική συμπεριφορά της απέναντι στα παιδιά του, από τον πρώτο γάμο αλλά και η στάση της έναντι των μόνιμων υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, καθώς πίστευε ότι ο σύζυγός της, που ήταν αξιωματικός του στρατού, διατηρούσε ερωτική σχέση με μόνιμη υπαξιωματικό. Η ίδια η σύζυγος αντέδρασε στα όσα της καταμαρτύρησε ο σύζυγός της και αντέτεινε πως ήταν υπόδειγμα συζύγου και οικοκυράς. Δέχθηκε, ωστόσο, ότι ενίοτε είχαν προστριβές, για οικονομικά όμως ζητήματα. Στο δικαστήριο φάνηκε ότι η ζηλοτυπία της υπερέβαινε τα όρια. Κατηγορούσε δημοσίως όλες τις μόνιμες υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς για ανήθικη συμπεριφορά, αποκαλώντας τις χαρακτηριστικά «πόρνες» και κατηγορούσε τον ίδιο ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με μια απ’ αυτές. Οι δημόσιες κατηγορίες της γινόντουσαν ακόμα και στην παρουσία του ιδίου, ενώ προκαλούσε σκηνές στους κοινωνικούς κύκλους που βρισκόντουσαν μαζί. Πέραν των αντιδράσεων αυτών, αναμιγνύετο ενεργά και στην επαγγελματική του ιδιότητα, μειώνοντας οποιαδήποτε εκδήλωση διοργανωνόταν προς τιμήν του, αφού εμφανιζόταν και δημιουργούσε σκηνές ζηλοτυπίας δημοσίως. Μετά την τεκμηρίωση όλων των γεγονότων, το Δικαστήριο έκρινε ότι ο γάμος είχε όντως κλονιστεί και έτσι προχώρησε στην έκδοση διαζυγίου.