Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Επιμορφωτική εσπερίδα στη Φλώρινα με θέμα: «Προστατεύοντας το παιδί από τη βία»

Για γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες, φοιτητές και φοιτήτριες
Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στη Φλώρινα μαζί, δυο από τους πιο σημαντικούς υπερασπιστές του παιδιού στη χώρα, επιστήμονες με σημαντικές διακρίσεις στην Ευρώπη: Τον κ.
Γιώργο Μόσχο, πρ. Συνήγορο του Παιδιού και τον κ. Γιώργο Νικολαΐδη, Ψυχίατρο και Διευθυντή στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.  
Οι διακεκριμένοι αυτοί επιστήμονες θα μιλήσουν σε επιμορφωτική εσπερίδα με θέμα «Προστατεύοντας το παιδί από τη βία», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Απριλίου, στις 6.30, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.
Τα θέματα που θα αναπτύξουν οι ομιλητές είναι τα ακόλουθα:
-        Γ. Νικολαΐδης: «Βία κατά των παιδιών στην οικογένεια: Έκταση, χαρακτηριστικά και τρόποι αντιμετώπισης»
-        Γ. Μόσχος: «Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο: Πόσο βοηθούν ο διάλογος και η συμμετοχή των μαθητών στη λήψη αποφάσεων»
Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές και φοιτήτριες και σε κάθε πρόσωπο που ενδιαφέρεται για την προστασία της ανηλικότητας.
Διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας δια του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του, την ΕΛΜΕ Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας.
Προβλέπεται η χορήγηση βεβαιώσεων συμμετοχής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.