Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Συνελήφθησαν -6- αλλοδαποί σε περιοχή της Καστοριάς για παράβαση της δασικής νομοθεσίας

 Συνελήφθησαν -6- αλλοδαποί σε περιοχή της Καστοριάς για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Κατασχέθηκε ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού, βάρους -132- κιλών και -100- γραμμαρίων, την οποία οι ανωτέρω είχαν συλλέξει από περιοχή του όρους Γράμμου Καστοριάς.
Συνελήφθησαν χθες (24-04-2018) μεσημβρινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας, μη νόμιμοι μετανάστες, ηλικίας 24 έως 52 ετών, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη Δυτική Μακεδονία, αστυνομικοί εντόπισαν ανωτέρω έξι αλλοδαπούς σε περιοχή του όρους Γράμμου Καστοριάς και σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και να έχουν εκριζώσει και συλλέξει ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού, συνολικού βάρους εκατόν τριάντα δύο (132) κιλών και εκατό (100) γραμμαρίων, η οποία ήταν έμφορτη σε δέκα (10) ίππους.
Αναλυτικότερα, χθες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν τρεις (3) ομάδες των δύο (2) ατόμων να έχουν συλλέξει ανωτέρω ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού που βρισκόταν μέσα σε συνολικά δεκατέσσερις (14) σάκους, οι οποίοι ήταν φορτωμένοι σε δέκα (10) ίππους. 
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-132- κιλά και -100- γραμμάρια αρωματικού-θεραπευτικού φυτού και
-10- ίπποι μετά -8- σαγμάτων.
Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.