Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

11 σημάδια ότι είστε σε μια υγιή σχέση

Είναι εύκολες οι σχέσεις; Μάλλον όχι, θα συμφωνήσουν οι περισσότεροι. Συχνάοι ανασφάλειες και οι προηγούμενες άσχημες εμπειρίες μπορεί να οδηγήσουν σε ανώριμες αντιδράσεις που μετατρέπουν τη σχέση σε μάχη. Με λίγη, όμως, προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, μπορεί μια σχέση να είναι επιτυχημένη και υγιής. Ιδού τα 11 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μια τέτοια υγιή σχέση.
Αν είστε ακόμα στην αρχή, συμφωνείτε και οι δύο ότι είστε σε σχέση. Με άλλα λόγια δεν ισχύει το ότι ο ένας ονειρεύεται την συγκατοίκηση και ο άλλος δεν ξέρει αν θα θέλει να σας δει την επόμενη ημέρα.
Στην πορεία της σχέσης γνωρίζει ο καθένας πώς αισθάνεται και τι σκέφτεται ο άλλος για διάφορα σοβαρά θέματα, όπως είναι η συγκατοίκηση ή τα παιδιά.
Οι φωνές δεν συμπεριλαμβάνονται στο μενού των καβγάδων σας. Ξέρετε δηλαδή με ποιον τρόπο να εκτονώνετε μια δύσκολη κατάσταση κάθε φορά που φαίνεται ότι πάνε να ανάψουν τα αίματα.
Φροντίζετε ώστε το άλλο σας μισό να απολαμβάνει το σεξ όσο και εσείς.
Δεν είστε «αυτοκόλλητοι», δηλαδή ο καθένας τα ενδιαφέροντά του, τις δραστηριότητες που αγαπάει να κάνει και τους φίλους του.
Δεν αισθάνεστε κάθε φορά που τσακώνεστε ότι η σχέση οδεύει προς τοτέλος της.
Δεν χωρίζετε και τα ξαναφτιάχνετε σχεδόν κάθε βδομάδα.
Υποστηρίζετε το άλλο σας μισό σε ότι έχει να κάνει με τη δουλειά του και τους επαγγελματικούς του στόχους.
Δεν κρατάτε κακία ή μούτρα και δεν συμπεριφέρεστε ψυχρά μετά από κάθε τσακωμό.
Αν συγκατοικείτε, μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού ισομερώς.
Δεν μπαίνετε καν στον κόπο να ελέγξετε το τηλέφωνο ή τα email του/της. Και αν κάποια στιγμή το κάνετε, παραδέχεστε ότι αυτό έγινε λόγω ανασφάλειας και υπόσχεστε ότι ήταν η τελευταία φορά.
Πηγή: www.altsantiri.gr